Leko i Klasnić zajedno u Celticu?

CELTIC iskazuje interes za dovođenje Jerka Leke, a istovremeno Grk Samaras vjerojatno odlazi put Bremena. Celtic je zainteresiran i za Ivana Klasnića.

Dok se Jerko Leko intenzivno priprema za početak Eura, čini se kako Celtic namjerava povući konretne poteze za njegovo dovođenje na Celtic Park.

Hrvatski veznjak posljednjih se dana sve više povezuje s trofejnim škotskim klubom. Naime, škotski prvak bi htio dovesti Leku, kako bi pokrpao rupe u svojem srednjem redu. Škoti prodaju Massima Donatija u Sampdoriju te namjeravaju dovesti hrvatskog reprezentativca koji bi zauzeo njegovu poziciju.

28-godišnji Jerko Leko je, kako piše Glasgow Daily Record, na listi igrača koji mogu otići iz Monaca ako to žele, što znači da mu trener Ricardo omogućuje da nakon Europskog prvenstva pređe u neki drugi klub. Monaco je tako ionako najavio velike promjene u igračkom kadru tijekom ljeta.

Cijena otkupa Lekina ugovora bila bi između tri i četiri milijuna eura

Gordon Strachan je zainteresiran upravo za našega reprezentativca.

"Jerko je oduvijek želio igrati u engleskome ili škotskom Premiershipu. Voli britanski nogometni stil", prenose izjavu Lekina menadžera Damir Jozića Mail On Sunday i Daily Record.

"Znam da Celtic traži tip igrača kao što je Leko, agresivnog veznjaka, no moramo pričekati da vidimo što će se dogoditi između klubova. Jerko ima važeći ugovor s Monacom do 2010. godine i zadovoljan je u sadašnjem klubu. Monaco na Euru ima samo dva reprezentativca, tako da ne vjerujem da im je u interesu žuriti s prodajom. Priča se da na transfer listu stavljaju 15-oricu igrača, no vjerujem da je to ipak pretjerivanje", kaže Jozić.

"Mom je klijentu svejedno vrlo drago da se klub iz Lige prvaka interesira za njegove usluge. Mogu otkriti da za njega također imamo ponude iz Portsmoutha, Boltona i Šahtara. Vjerujem da je realna cijena otkupa njegova ugovora između tri i četiri milijuna eura. Ako ga Celtic baš toliko želi, neka se baci na posao. Uvijek postoji rješenje", objašnjava Jozić. 

I Pršo nagovara Leku da se preseli u Škotsku

Također, Jozić je rekao da bivši napadač hrvatske reprezentacije Dado Pršo nagovara Leku da se preseli u Glasgow.

"Dado i Jerko žive blizu, Nice i Monte Carlo nisu daleko te se njih dvojica redovno sastaju. Pršo mu je rekao sve najbolje o Škotskoj i rivalstvu Celtica i Rangersa. Ako Celtic zaista želi Leku, dobit će ga. On ima dobro mišljenje o škotskom klubu te bi bio vrlo sretan igranjem u Ligi prvaka", zaključio je Jozić.

Dodajmo da u svakom slučaju ne bi bilo čudno da Ivan Klasnić također otiđe put Celtic Parka, jer su dva velika škotska kluba, dakle Rangers i Celtic, iskazivala interes za našega napadača. S obzirom da se sve više govori o tome da Werder kupuje napadača Celtica Grka Georgiosa Samarasa, ne bi čudilo da možda u zamijeni Ivan Klasnić završi u Celticu.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više