Leko nakon najveće pobjede u karijeri: "Ovo je kao u snu"

Foto: Epa

KATASTROFALNA sezona Monaca, koji je predzadnji u francuskom u prvenstvu, nastavljena je i u Ligi prvaka porazom od Club Bruggea s 0:4 u skupini A.

Prije dva tjedna Club Brugge, koji vodi Ivan Leko, kod kuće je protiv Monaca odigrao 1:1, ali u Kneževini gosti iz Belgije su krenuli silovito i nakon 24. minute već su vodili 3:0 pogocima Hansa Vanakena (12, 17-pen) i Wesleyja (24). Konačnih 4:0 postavio je Ruud Vormer u 85. minuti.

Vratar Danijel Subašić zbog ozljede nije bio u sastavu Monaca, a stoper Matej Mitrović i vratar Karlo Letica ostali su na klupi za pričuve Bruggea.

"Iako Monaco ima puno sjajnih igrača, mi smo došli ovdje po pobjedu. Nitko nije vjerovao u ovako visoku pobjedu, no nisam se osjećao spokojno niti kada smo vodili s tri gola razlike. Na poluvremenu sam upozoravao igrače, oni su me poslušali i završilo je odlično. Sada su nam šanse za ostanak u Europi dosta veće, ali imamo još dvije teške utakmice do kraja grupne faze. Pobjeda belgijske momčadi u Ligi prvaka u gostima s 4:0 je nešto posebno, ovo je kao u snu", rekao je oduševljeni trener Bruggea Ivan Leko.

Njegov kolega s druge strane, veliki Thierry Henry, bio je jasno razočaran još jednom užasnom partijom svoje momčadi.

"Čim primimo gol, predajemo se. U Europi ako dominiraš i ne iskoristiš prilike postaje vrlo komplicirano. Najviše me ljuti što smo stali nakon primljenog gola. Dobro smo krenuli, pa onda nestali nakon gola, ali i kasnije smo imali prilika. Club Brugge je bio puno konkretniji u svojim napadima."

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više