Leko: Rijeka nam je veća konkurencija od Dinama

ISKUSNI veznjak Hajduka i hrvatske reprezentacije, Ivan Leko, smatra da Splićanima u nastavku prvenstva veća opasnost prijeti od Rijeke nego od Dinama, budući da je zaostatak Zagrepčana za Hajdukom ipak prevelik.

Bivši igrač Španjolske Malage oduševljen je atmosferom koja se stvorila u i oko Hajduka prije početka drugog dijela prvenstva.

"Atmosfera je sjajna, kad sam u četvrtak izašao na travnjak osjetio sam pozitivne vibracije. Nikome ne može biti svejedno kad u prijateljskoj utakmici vidi onako dobro ispunjen stadion." - kazao je Leko u razgovoru za Sportske novosti.

No, Leko je svjestan da se nakon visoke pobjede nad osjetno slabijim suparnikom iz Mađarske ne treba prepustiti euforiji.

"Sve je ovo lijepo, ali ne možemo suditi o formi po susretu s Vasasom. Činjenica je da sam vidio ozbiljnost od vratara preko zadnje linije do napadača. Svi su prihvatili obaveznu igru u defanzivi i to je naša najveća kvaliteta." - dodao je Leko.

Na novinarsku molbu da procijeni snagu glavne konkurencije u nastavku prvenstva, Leko je odgovorio: "Dobro poznajem HNL i zato stavljam Rijeku na prvo mjesto izazivača. Iskusna momčad s odličnim trenerom kojeg osobno poznajem. Rijeka je glavni konkurent, prije Dinama."

"Veliki je zaostatak Zagrepčana, a imidž se zaboravi 15 minuta nakon početka utakmice." - zaključio je Leko.

Pročitajte više