L'Equipe: Mbappe propušta utakmicu sezone

Foto: Profimedia

KYLIAN MBAPPE je sinoć na utakmici 21. kola prvenstva, Montpellier - PSG (1:3), doživio najbizarnijih 11 minuta karijere. PSG je u 10. minuti dobio penal, a loptu je uzeo Mbappe. Golman domaćih Benjamin Lecomte mu je obranio udarac, ali je stajao izvan linije, pa je sudac odlučio ponoviti penal. No Lecomte je još jednom skinuo šut sjajnom napadaču, a odbijanac od vratnice Mbappe je iz neposredne blizine poslao preko vrata. Da stvar bude gora, Mbappe se u 21. minuti ozlijedio i morao je izaći iz igre. 

L'Equipe sada piše da su liječnički pregledi pokazali da Mbappe ima ozbiljniju ozljedu lijevog bedra te da će morati pauzirati dva tjedna. To znači da propušta tri važne utakmice. Osim domaćeg prvenstvenog meča s Toulouseom, neće igrati derbije kod Marseillea u osmini finala kupa te prvenstveni kod Monaca, ali najvjerojatnije i prvu od dvije utakmice sezone, susret osmine finala Lige prvaka protiv Bayerna.

L'Equipe napominje: "Mbappe je do sada pokazao da je sposoban ekspresno se oporaviti od ozljeda tako da je svašta moguće, ali ova ozljeda nije bezazlena." Ovo je ogroman udarac za PSG jer Mbappe je jedan od najboljih nogometaša svijeta, a ove sezone je u 26 nastupa za PSG postigao 25 i namjestio 6 golova. 

Pročitajte više