LIGA PRVAKA

L'Equipe: Modrić je drugi najgori igrač Reala u finalu Lige prvaka

Foto: EPA

FRANCUSKI L'Equipe objavio je ocjene za jučerašnje finale Lige prvaka u kojem je Real Madrid golom Viniciusa Juniora pobijedio Liverpool i došao do 14. titule u svojoj povijesti. Najlošije ocjene francuskog medija dobili su Luis Diaz iz Liverpoola i Toni Kroos iz Real Madrida.

Odmah iza njih s trojkama, smjestio se Luka Modrić kojem su Francuzi dali slabašnu četvorku te ga tako učinili drugim najlošije ocijenjenim igračem Reala u velikom finalu. Kod Liverpoola su bile dvije četvorke, a zaradili su ih Alisson i Thiago Alcantara.

Ni Sofascore nije milosrdniji

Ako se gledaju ocjene prema Sofascoreu, Modrić ni tu ne prolazi puno bolje. Algoritam najveće hrvatske statističke kuće ocijenio ga je sa 6.9, a jedini igrač s manjom ocjenom kod Reala je strijelac jedinog pogotka na susretu, Vinicius Junior koji je zaradio ocjenu 6.6.

U ovom slučaju je ukupna slika za Modrića nešto bolja jer kod Liverpoola su čak tri igrača ocijenjena slabije nego hrvatski veznjak, a to su Alisson (6.5), Virgil Van Dijk (6.5) i Luis Diaz (6.6). Istu ocjenu od 6.9 zaradio je Andrew Robertson. 

Daily Mail bio je nešto blaži, a heroju Reala dali su desetku

Britanski Daily Mail također je ocjenjivao sudionike finala. Englezi nisu na negativan način izdvojili Modrića. Nijedan realovac nije ocijenjen niže, ali su sedmicu pored njega dobili još i Mendy, Casemiro i Kroos. U pojašnjenju Modrićeve ocjene stoji:

"Nije bio naročito primjetan u početnoj fazi utakmice u kojoj je Liverpool dominirao terenom, ali kasnije je postepeno počeo pokazivati svoju klasu i iskustvo prilikom inteligentnih dodavanja i rješenja prije nego što je zamijenjen u kasnoj fazi utakmice."

Najvišu ocjenu očekivano je dobio Thibaut Courtois i to savršenu desetku. Daily Mail je belgijskog vratara nazvao daleko najboljim igračem utakmice, a spomenuli su i obranjeni udarac Sadia Manea koji je skrenuo u stativu, kao i podatak da je samo Mohameda Salaha zaustavio šest puta. 

 

 

Pročitajte više