HRVATSKI NOGOMETAŠI

L'Equipe proglasio mladog hrvatskog reprezentativca najvećim razočaranjem

Foto: Guliver Image/Getty Images

U DANAŠNJEM tiskanom izdanju francuskog L'Equipea, ugledni dnevni list objavio je analizu učinka igrača koje je Lille doveo u ljeto 2019.

Ono što je zanimljivo za nas u tom tekstu je da su francuski novinari kao najveće razočaranje Lillea proglasili bivšeg igrača Hajduka i mladog hrvatskog reprezentativca Domagoja Bradarića.

Francuski klub koji se ove sezone natječe u Ligi prvaka ljetos je potrošio čak 86,5 milijuna eura.

Neke prinove su ispunile očekivanja, poput mladog nigerijskog napadača Victore Osimhena koji je sjajno igrao u jesenskom dijelu sezone, a uz njega su zadovoljili iskusni veznjak Benjamin André i mladi branič Tiago Djalo.

U rubrici "razočaranje" (déception) završio je Domagoj Bradarić za kojega u komenatru L'Équipe piše da je "najviše razočarao" ističući da je redovito griješio i da ima puno nedostataka u defenzivnoj fazi igre. Isti list piše da je Bradarić korektan u napadačkom dijelu, ali da svojim ubačajima ipak nije uspio kompenzirati sve mane u fazi obrane te da mu se protivnički igrači redovito ubacuju iza leđa.

Bradarić je ove sezone za Lille odigrao 12 utakmica, u Le Championnatu devet i tri u Ligi prvaka. Ima samo jednu asistenciju.

Lille ga je ljetos kupio od Hajduka za nešto manje od sedam milijun eura. 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više