Leti li Tić iz Bilog gnijezda: Od Hajdukovog Nedveda do Mišinih javnih prozivki

"DOSTA mi je priča o velikom talentu i perspektivi a oni koji bi mu to trebali omogućiti i razviti to ne rade" govori nam Tičinovićev zastupnik Damir Štimac koji u slučaju daljenjeg zapostavljanja talentiranog veznjaka ne isključuje i traženje raskida prvog profesionalnog ugovora s Hajdukom koji je Tičinović potpisao prošle godine.

Agent 17-godišnjeg Hajdukovog dragulja, koji je prošlosezonskim igrama u prvoj momčadi protiv Deportiva i Dinama izazvao oduševljenje navijača i stručnjaka, ljut je Hajdukovim neomogućavanjem napretka mladog igrača, jer nakon što je procvjetao pod Vučevićem, kod Miše je igrao, ali mnogo manje i kako njegov zastupnik kaže, "stihijski i bez plana". Na to se nezgodno nastavila Mišina javno izrečena primjedba nakon prve faze ljetnih priprema kako nije zadovoljan Tičinovićem.

Inače, Tičinović je kod Miše debitirao u prvoj momčadi tek u svibnju, odnosno pola godine nakon što je dotadašnji Vučevićev pomoćnik postao prvi trener.

Kako objašnjavate stagnaciju mladog talenta koji je prošle godine oduševljavao navijače igrama i nastupima u prvoj momčadi protiv Dinama i Deportiva?

Ne bih baš išao toliko daleko i rekao da je stagnirao, nego da nije postigao baš toliki napredak koliki bi mi svi htjeli i što bi po meni bilo normalno u jednom pravom klubu, ako ćemo Hajduk smatrati pravim klubom.

Njegova minutaža u cijeloj sezonije zadovoljavajuća, ali njegova afirmacija nije planska, ona se događa stihijski.

Sigurno je da se mnogo više treba poraditi na individualnom treningu s Marijom, koji je potpuno izostao a kod mladih i talentiranih igrača je to ključno u njihovom razvoju. Da ne bi ispalo kako je ovo moje javno obraćenje i prozivanje struke na Poljudu, moram reći da sam im na ovo ukazivao posljednjih šest mjeseci.

Po mojim informacijama, jučer je odigrao solidno poluvrijeme protiv Rieda na pripremama u Austriji i mislim da će to ići na bolje.

Miše je prije tri mjeseca govorio kako će Tičinović dobiti priliku kada za to dođe vrijeme. "Njegovo je da trenira i sluša, jer prolazi fazu odrastanja", a nakon slovenske faze ljetnih priprema javno govori kako nije zadovoljan njegovim igrom?

Ne bih zaista želio komentirati izjave trenera MIše, ali mislim da bi bilo mnogo bolje nezadovoljstvo predstavama nekog igrača izraziti unutar četiri zida, odnosno u svlačionici, a ne to iznostit u javnost, naročito ako je igrač mlad, ima volju da napreduje i profesionalac je od glave do pete, onda i trener treba dati svoj obol tome.

Je li tako javno prozivanje jednog 17-godišnjaka stavljanje prevelikog bremena na praktički dječačka leđa?

Wayne Rooney je sa 18 godina bio najbolji igrač na Euru i s te strane se i od Marija može puno očekivati, ali ponavljam, ako je trener nezadovoljan njegovim napretkom, tu je trening i rad na kojem se propusti mogu ispraviti, također to se treba priopćiti igraču a ne preko medija jer ipak se radi o jednom maloljetniku.

Ogleda li se "stihijski" i neplanski rad oko Tičinovićevog razvoja u tome što je klub u posljednjih godinu dana nagomilao desetak ofenzivnih veznjaka, a mogu igrati najviše trojica?

Imam svoje mišljenje o tome ali ga ne bih htio iznositi.

Hoćete li tražiti raskid ugovora ako se nastavi takav odnos prema vašem štićeniku?

Neću dozvoliti njegovu stagneciju u bilo kojem smislu, jer ona ne dolazi od njega. Više mi je dosta priča o velikom talentu i velikoj perspektivi, a oni koji mu trebaju omogućiti da to pokaže i razvije mu to ne omogućavaju. Morate znati da je on i najlošij plaćen igrač u Hajduku s mjesečnim primanjima od 2.5 tisuće eura.

Ali, bez obzira na to,jedino na čemu smo inzistirali kada smo potpisivali trogodišnji profesionalni ugovor je njegova igračka afirmacija.

Planirate li po povratku iz Londona zbog ovolikog nezadovoljstva i Mišinih primjedbi tražiti razgovor s šefom struke Ikom Buljanom?

Već sam s njima dovoljno puta razgovarao, na redu su oni da pokažu djela.

Pročitajte više