Lewandowski Messiju uzeo jedan rekord Barcelone

Foto: Profimedia

BARCELONA je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka odigrala 1:1 na gostovanju kod Napolija, a jedini gol za Katalonce postigao je Robert Lewandowski. Tim je golom Barcelona prekinula sušu od čak 1078 dana ili skoro tri godine otkako je posljednji put zabila u nokaut fazi ovog natjecanja.

Taj gol bio je poseban i zato što je Lewandowskim njime postao najstariji strijelac u nokaut fazi Lige prvaka u povijesti Barcelone, srušivši rekord Lionela Messija. Argentinac je imao 33 godine i 259 dana kad je zabio spomenuti gol PSG-u u ožujku 2021., a Lewa je na dan utakmice u Napulju imao 35 godina i 184 dana.

I Yamal postao rekorder

Na istoj je utakmici i mladi Lamine Yamal postao Barcelonin rekorder kao najmlađi igrač koji je ikad zaigrao za klub u nokaut fazi Lige prvaka sa 16 godina i 223 dana. Ako bi zabio do kraja sezone, srušio bi još dva klupska rekorda koji su ujedno i rekordi Lige prvaka.

Yamal može nadmašiti rekord Ansua Fatija koji je u grupnoj fazi 2019./20. sa 17 godina i 40 dana postao najmlađi strijelac u povijesti Lige prvaka, kao i rekord Bojana Krkića, koji je 2008. sa 17 godina i 217 dana postao najmlađi strijelac u eliminacijskoj fazi natjecanja.

Pročitajte više