LEWANDOWSKI NA ODLASKU Manchester United napravio prvi korak

Foto: Hina

MANCHESTER UNITED je favorit za dovođenje najubojitijeg napadača Bundeslige već na ljeto. Robert Lewandowski već je dugo na meti najvećih klubova svijeta, ali u Bayernu uživa u osvajanju trofeja i rušenju golgeterskih rekorda. Nijemci ga se ne žele odreći, ali zbog ugovora do 2021. na uskoro 30-godišnjem Poljaku mogu dobro zaraditi.

Real Madrid i engleski velikani spominjali su se kao moguće opcije, no prema pisanju ESPN-a i Kickera Manchester United jedini je klub koji je službeno potvrdio interes. Detalji nisu poznati, ali mediji tvrde da je United već napravio prvi korak u pokušaju da realizira taj transfer.


Lewandowski je nedavno promijenio menadžera nakon više od 10 godina i započeo suradnju s moćnim nogometnim agentom Pinijem Zahavijem, što je dodatno pojačalo glasine o potencijalnom transferu.

Osim Uniteda, za Poljaka je ozbiljno zainteresiran i Real Madrid koji na ljeto planira riješiti svoje probleme s realizacijom.

I ove sezone Lewandowski briljira s 32 pogotka u 35 nastupa za Bayern, a u nedjelju je protiv HSV-a zabio svoj 100. bundesligaški pogodak u dresu bavarskog kluba.

Nakon što je ove zime Aubameyang napustio Dortmund i prešao u Arsenal,  Lewandowski je u Bundesligi ostao bez jedinog pravog konkurenta u borbi za titulu najboljeg strijelca. No, čini se da bi svoje rivalstvo mogli nastaviti na "Otoku".

 

 

Pročitajte više