LIGA PRVAKA

Lewandowski srušio Messija i Ronalda. Zabio je koliko Chelsea i Barcelona zajedno

Foto: EPA

HAT-TRICKOM za pobjedu Bayerna protiv Benfice (5:2) u četvrtom kolu Lige prvaka Robert Lewandowski postavio je golgeterski rekord.

S tri gola u 100. nastupu u LP-u došao je do 81 zgoditka u elitnom natjecanju.

Tako je postavio teško dostižni rekord. U prvih 100 utakmica u LP-u debelo je po broju golova nadmašio Messija (77) te pogotovo Ronalda (64).

Po golgeterskom učinku nakon navedenog broja utakmica u LP-u daleko iza genijalnog Poljaka su brojni slavni golgeteri. Benzema (53), Raul (51), Ševčenko (48), Henry (46), Muller (42), Ibrahimović (39)...

Grafika: Sofascore za IndexSport

Kao što je poznato, Lewandowski, za razliku od brojnih vrhunskih golgetera, voli i dodati pred golom. Tako je u razbijanju Benfice i namjestio jedan gol, čime je popravio i sjajan dodavački skor. To mu je 23. asistencija u LP-u.

Naravno, golovi su njegov forte, a kako je u tome sjajan, svjedoči i ovaj podatak: Lewandowski je u četiri utakmice skupine LP-a postigao osam golova. Tako je sam efikasniji od čak 12 od ukupno 16 ekipa koje su igrale toliko mečeva.

Lewandowski je postigao više golova ove sezone u Ligi prvaka od aktualnog osvajača Chelseaja (6) pa Seville (3) ili Barcelone (2). 

KLIKNI OVDJE, OVDJE I OVDJE TE POGLEDAJ GOLOVE LEWANDOWSKOG ZA REKORD LIGE PRVAKA. 

Pročitajte više