LIGA PRVAKA GRBOVA Bez hrvatskih klubova, a evo tko su finalisti

Foto: Getty Images / Guliver Image

ZANIMLJIVO virtualno natjecanje pokrenuo je nogometni blog Paladar negro, koji je putem društvenih mreža pokrenuo Ligu prvaka za grbove. Priča je krenula od osam skupina s po četiri grba europskih klubova, a glasanjem navijača po dva iz svake plasirala su se u osminu finala. 

Hrvatskih klubova nije bilo u skupinama, koje su izgledale ovako. Skupina A: Real Madrid, Palermo, St. Pauli i Arsenal. Skupina B: CSKA Moskva, PSG, Granada i Olimpija. Skupina C: Manchester City, Caen, Hearts i Valencia. Skupina D: Ajax, Vitoria Guimaraes, Chelsea i Genk. Skupina E: Inter, PAOK, Partizan i Lyon. Skupina F: Manchester United, Lille, Fiorentina i Borussia Dortmund. Skupina G: Crystal Palace, Celtic, Atletico Madrid i Nottingham Forest. Skupina H: Liverpool, Barcelona, Rubin i Olympiakos. 

Arsenal je u osmini finala pobijedio PSG, Valencia je imala više glasova od Vitorije, Inter je eliminirao Lille, a Celtic izbacio Olympiakos. S druge strane, CSKA je do četvrtfinala stigao preko St. Paulija, Ajax je preskočio Caen, Liverpool je u engleskom dvoboju bio bolji od Crystal Palacea, a Partizan je ispao od Manchester Uniteda. 

Polufinale su osigurali Valencia i Celtic, koji su imali više glasova od Arsenala i Lillea, dok su grbovi CSKA-a i Liverpoola također završili među četiri najljepša preko Ajaxa i Manchester Uniteda. 

U velikom finalu završili su Valencia i Liverpool. Španjolski klub dobio je 65 posto glasova protiv Celtica (35 %), a Liverpool sa 61 posto pobijedio Ajax (39 %). 

Glasanje za najljepši europski nogometni grb je u tijeku, a bore se Šišmiši i Redsi. Možete glasati OVDJE

Pročitajte više