REAL PREGAZIO ATLETICO U POLUFINALU LIGE PRVAKA Ronaldo zabio tri komada (3:0)

Foto: Guliver Image/Getty Images

REAL je na korak od novog finala Lige prvaka. U prvoj utakmici polufinala na krilima Cristiana Ronalda slavio je 3:0 protiv gradskog rivala Atletica.
 
Atletico je bez ozlijeđenog Vrsaljka na Santiago Bernabeuu odigrao jednu od najlošijih utakmica u Simeoneovoj eri, a pravo je čudo kako Real nije slavio i uvjerljivije jer je u prvom dijelu branitelj naslova propustio nekoliko velikih prilika...
 
Goste je u 10. minuti načeo Ronaldo iz jedne sporne situacije. Naime, nakon ubačaja Ramosa Portugalac je bio u zaleđu, ali nije došao do lopte jer ju je izbio Atleticov branič. Međutim, u nastavku akcije Casemiro je ubacio, a Ronaldo glavom s pet metara matirao Oblaka. 
 
Real je u prvih pola sata uputio čak deset udaraca prema golu, od čega šest u okvir, a Atletico u tom periodu nije imao nijedan udarac. U 16. minuti udarac glavom Varanea jedva je obranio vratar gostiju, a u 24. minuti udarac Modrića s 20 metara prohujao je tik pored desne vratnice.  U 29. minuti pokušao je Benzema škaricama nakon ubačaja Ronalda, ali je njegov udarac otišao nekoliko centimetara iznad gola. 
 
Atletico je za 90 minuta zaprijetio samo jednom - kada je Navas pravovremenim istrčavanjem pokupio loptu ispred usamljenog Gameira.
 
U drugom poluvremenu Real je sigurno čuvao prednost, gosti bili bezopasni kao i ranije, a onda se u dvjema situacijama ponovno ukazao Ronaldo i vjerojatno odveo suigrače na finale Lige prvaka u Cardiff. 
 
Nekako je u 73. minuti uspio doći do lopte u kaznenom prostoru pored Felipea, a potom iz voleja probio nemoćnog Oblaka. Treći gol na utakmici zabio je preciznim udarcem nakon sjajnog prodora Lucasa Vasqueza po desnoj strani. Bio mu je to sedmi hat-trick u Ligi prvaka, čime se izjednačio s rekorderom Messijem.
 
Zanimljivo je to da se madridski klubovi četvrtu sezonu uzastopce susreću u Ligi prvaka, a čini se kako će Real i četvrti put biti bolji. Real je prošle godine, kao i 2014. bio bolji u finalu Lige prvaka, a 2015. slavio je protiv Atletica u četvrtfinalu. 
 
Uzvratni susret je 10. svibnja na Vicente Calderonu. U drugom polufinalu sastaju se Monaco i Juventus.

Pročitajte više