Liga za ostanak: Golijada u Maksimiru, pobjede Međimurja i Zadra

U 30. KOLU Prve HNL Dinamo je u Maksimiru remizirao s Osijekom 3:3, Zadar je u Stanovima svladao Pulu 2:1, a Međimurje je bilo bolje od Kamen Ingrada 1:0.

 

 


Dinamo je poveo golom Ljubojevića u 33. minuti, bila je to akcija dva bivša igrača Osijeka - Pranjića i Ljubojevića, ali gosti su uzvratili za tri minute, Tadić je zabio na asistenciju Primorca.

Osijek je uspio povesti u 40. minuti, Primorac je sjajno pucao s 20-tak metara te pogodio za 1:2. Iako je Dinamo imao puno više prilika, Osijek je svoje malobrojne iskoristio.

Dinamo je ipak uspio izjednačiti u 45. minuti, Mujčin je dobro ubacio za Ljubojevića koji je bez problema glavom smjestio loptu u gol Osijeka.

U 87. minuti zabio je Eduardo da Silva te doveo Dinamo u vodstvo 3:2, a samo minutu kasnije Osječani su uspjeli izjednačiti, strijelac je bio Igor Ružak.

 

 


U prvih pola sata domaćini su imali čak pet "zicera", a najbolje prilike propustili su Žuljević i Dujmović, koji su pogodili vratnice.

U 54. minuti Međimurje je ipak uspjelo povesti, strijelac pobjedonosnog pogotka bio je Andre Batista Silva.

 

 

 

Pula je povela u 13. minuti, gol je glavom pogodio Darko Deranja. Nakon ranog vodstva Pula je pametno uspostavila kontrolu na igrom, te ne dozvoljava Zadranima da opasnije zaprijete.

Zadar je uspio izjednačiti iz kaznenog udarca koji je sudac Svilokos dosudio zbog rušenja Suraća u šesnaestercu Pule, strijelac je bio Gudelj.

U 84. minuti Zadar je ipak uspio zabiti preko Vučkovića, pa su tako Zadrani osvojili zlata vrijedna tri boda.

Pročitajte više