Liječnik koji je oživio srpskog igrača: Da mu se ovo dogodilo negdje drugdje...

Screenshot: Twitter

PRIJE dva dana zamalo je izbjegnuta tragedija u Španjolskoj. Nakon samo deset minuta igre došlo je do prekida utakmice Cordobe i Racing de Ferrola u trećem razredu španjolskog nogometa. Razlog prekida bili su zdravstveni problemi srpskog nogometaša Dragiše Gudelja (25), brata srpskog reprezentativca Nemanje, koji se srušio na travnjak i ostao bez svijesti, ali i bez pulsa.

Na stadionu je zavladao muk čim se srušio, igrači su se uhvatili za glavu, a liječnici su brzo uletjeli u teren. Odmah im je bilo jasno o čemu se radi te su krenuli s reanimacijom dok su Gudeljevi suigrači uplakani promatrali nemilu scenu. Ipak, nakon nekoliko trenutaka uspjeli su ga oživjeti te je odmah prevezen u obližnju bolnicu, a sad je već poznato i da se oporavio. Detalje drame prepričao je liječnik koji ga je oživio.

"Da mu se ovo dogodilo u nekoj drugoj situaciji, možda danas ne bismo pričali o ovakvom raspletu. Nije imao puls pet minuta, činilo se kao čitava vječnost. Masaža i reanimacija su počele njegov spas, a s dva trzaja defibrilatorom smo ga uspjeli vratiti u život", rekao je Jose Bretones za španjolske medije.

Pročitajte više