Lineker nakon Gvardiolove golčine: Wow!

Foto: EPA

REAL MADRID i Manchester City odigrali su 3:3 na stadionu Santiago Bernabeu u fantastičnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Prekrasan pogodak, prvi otkako je stigao u City, postigao je hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol. Nakon dodavanja Jacka Grealisha Gvardiol je slabijom, desnom nogom opalio s 20-ak metara te je lopta odsjela u mreži uz samu vratnicu. Golman Reala Andrij Lunin ništa nije mogao i City je poveo 3:2. No, Real je do kraja zabio za izjednačenje.

Legendarni engleski napadač Gary Lineker (63), danas stručni komentator, na X-u je kratko prokomentirao Gvardiolovu golčinu. "Wow! Još jedan fantastičan gol Manchester Cityja. Gvardiol je zabio za Guardiolinu momčad", napisao je Lineker, koji je nastupao za Leicester, Everton, Barcelonu, Tottenham i japansku Nagoyu Grampus te je 1986. i 1992. bio proglašen najboljim engleskim nogometašem.

Gvardiol je odigrao fantastičnu utakmicu protiv Reala

Uz pogodak, Gvardiol je imao i četiri oduzete lopte, tri presječena dodavanja, a osvojio je 6/10 duela u kojima se našao. Imao je i točnost dodavanja od 90 posto (63/70).

"Kakva utakmica, nevjerojatno. Bilo je nevjerojatno iskustvo igrati na ovom stadionu i jako sam sretan što sam zabio svoj prvi gol, i to ovako jakom protivniku. Prvi dodir s loptom mi nije bio najbolji, ali onda sam si rekao da ću je opaliti pa što bude", rekao je Gvardiol za TNT Sports nakon utakmice

Pročitajte više