Lippi oduševljen plasmanom u finale

IZBORNIK talijanske nogometne reprezentacije Marcello Lippi oduševljen je pobjedom od 2-0 nad domaćinom Njemačkom u polufinalu Svjetskog prvenstva.

12 godina je prošlo od posljednjeg finala Svjetskog prvenstva u kojem su nastupili Talijani, a jučerašnja dva gola u posljednjim minutama drugog produžetka ponovo su ih odvela tamo gdje im je po njihovima riječima i mjesto.

"Ovo je veliko zadovoljstvo. Ako je postojala momčad koja se trebala plasirati u finale, bili smo to mi. Dominirali smo cijelu utakmicu, a na kraju smo malo i riskirali zbog umora." - oduševljeno je nakon utakmice govorio Lippi.

"Moji igrači su nešto posbeno, oni su fantastični. Jutro prije utakmice razgovorao sam s njima i objasnio im neke stvari. Moraju biti ponosni što su probudli entuzijazam u našoj naciji. Igraju odlično u svim pogledima" - dodao je Lippi.

"Ovo je realizacija sna koji je trajao dugo godina. " - ustvrdio je s velikim oduševljenjem.

"Igrali smo protiv 50.000 ljudi - njemački navijačli bili su fantastični. Igrali smo odlično i bili smo bolji od Njemačke prvih 90 minuta. Zabili smo dva izvanredna gola i dobro je što smo izbjegli pucanje jedanesterca, jer to je uvijek lutrija" - rekao je Lippi dodajući kako igrači moraju biti ponosni zbog toga što su učinili, zbog toga što su zaslužili poštovanje i ljubav od talijanskih navijača.

A.H.

Pročitajte više