NBA

Litvanski centar odigrao utakmicu kakvu je ove sezone dosad imao samo Curry

Foto: Mark J. Terrill/AP Photo/Guliver

SPEKTAKULARNO prvo poluvrijeme utakmice između New Orleans Pelicansa i Los Angeles Clippersa odigrao je litvanski centar Jonas Valančiunas, a njegova je momčad upisala pobjedu protiv Ivice Zupca i suigrača iz kalifornijske momčadi. Završilo je 123:104.

Valančiunas je briljirao u prvom poluvremenu, u kojem je postigao 29 poena uz nevjerojatnih 7/7 za tricu. Prije samo deset dana u ogledu ovih dviju momčadi utakmicu je završio s 26 poena i 13 skokova, a sad je otišao par koraka dalje za učinak od 39 koševa i 15 uhvaćenih lopti. Do kraja druge četvrtine već je bio na 29 poena, ostavljajući i sebe i druge u čudu s nizom ubačenih dalekometnih pokušaja.

Poput Curryja

U aktualnoj sezoni samo je jedan igrač prije Valančiunasa završio utakmicu s 35 poena, 10 skokova i sedam ubačenih trica, Golden Stateov Stephen Curry. I on je do tog učinka stigao u susretu protiv Clippersa.

Brandon Ingram dodao je 27 koševa i sedam skokova za Pelicanse, kojima je ovo bila tek šesta pobjeda u 23. utakmici sezone. Clippersi su pak povezali dva poraza te su sad na omjeru 11:10. Ivica Zubac odigrao je tek 17 minuta za njih te je uz šut 2/2 susret završio s četiri poena i četiri skoka. Paul George je ubacio 27.

Bogdanović ubacio 13 poena

Utah Jazz je drugom uzastopnom pobjedom popravio omjer na 14:7, a ova je upisana protiv Portland Trail Blazersa. Bilo je 129:107. Bojan Bogdanović ugradio je u nju 13 koševa, četiri skoka i dvije asistencije, uglavnom pružajući podršku raspoloženijima Donovanu Mitchellu (30 poena) i Rudyju Gobertu (21 koš, 16 skokova). Jusuf Nurkić (10 skokova) i Anfernee Simons ubacili su po 24 poena za poraženi sastav.

Pročitajte više