De Boer: Šest utakmica ne znamo za pobjedu, ali u Zagrebu ćemo dobiti

TRENER Ajaxa Frank de Boer i napadač Miralem Sulejmani najavili su okršaj s Dinamom koji počinje u utorak u 20:45 na Maksimiru.

"Idemo u Zagrebu na pobjedu, ali Dinamo ćemo napasti dozirano, ograničiti ih na njihovu polovicu. Nećemo jurnuti na njih svom snagom nego našim stilom", rekao je na press konferenciji nekad igrač, a danas šef stručnog stožera Kopljanika.

Nije mogao zaobići pitanje o usporedbi Ajaxa iz igračkih dana, koji je žario i palio Europom u 90-ima, s momčadi koju danas vodi: "Ajax u kojem sam igrao bio je nešto bolji, ali današnji sastav je puno mlađi."

De Boer: Igrači su svjesni da utakmice s Dinamom donose sve ili ništa

Ajax na noge Dinamu stiže u očajnoj formi, za pobjedu ne znaju već šest utakmica, ali De Boer nije nimalo zabrinut:

"Najvažnije mi je da su igrači svjesni kako će nam utakmice s Dinamom donijeti sve ili ništa", poručio je trener Ajaxa. Na upit nije li malo preoptimističan s obzirom na dugi period bez pobjede, De Boer odgovara:

"Vjerujte mi, nimalo ne podcjenjujemo Dinamo, ali nadamo se uspjehu", dodao je De Boer, napomenuvši kako će vrata Ajaxa čuvati Vermeer: "Oporavio se od ozljede koju je dobio protiv AZ-a."

De Boer tvrdi da je vrlo dobro upoznat s Dinamom: "Naš analitički tim pročešljao je Dinamo, prema onome što sam vidio i što su mi rekli Sammir je najopasniji. Ostale stvari ću zadržati za sebe", kaže De Boer, kojemu će na Maksimiru, u nedostatku Islanđanina Sigthorssona glavni napadački adut biti Miralem Sulejmani: "On je jedan od naših najvažnijih igrača, nadam se da će sutra biti pravi."

Sulejmani o krahu Srba u kvalifikacijama za Euro: Kako je počelo, tako je i završilo

Srpski reprezentativac priznao je kako zadnje dvije večeri nije spavao jer je u nedjelju dobio sina: "Malo sam sna uhvatio tek prije puta za Zagreb. Sin će mi biti dodatna inspiracija", rekao je Sandžaklija Sulejmani, koji odlično poznaje Modre:

"Badelj je motor njihove momčadi, a Rukavina odličan napadač. Ali, nisu oni jedini, ima Dinamo dosta kvalitetnih igrača", rekao je Sulejmani.

"S mamine strane cijela obitelj živi ovdje, svi će biti na utakmici", ushićeno će Sulejmani.

Napadač Ajaxa i Srbije prokomentirao je kratko i ispadanje Orlova u kvalifikacijama za Euro: "Teško mi je to palo, ali, kako je počelo, tako je i završilo."

Pročitajte više