Ludi preokret Splita na Šubićevcu za skok na drugo mjesto, povijesna pobjeda Lučkog

ODIGRANO je pet utakmica današnjeg programa HNL-a. Split je na Šubićevcu slavio protiv Šibenika 2:1, a sve ostale dvoboje odlučio je jedan pogodak - Osijek je tukao Intera, Zadar Zagreba, Cibalia je slavila u Varaždinu, a Lučko je upisao tri boda protiv Karlovca.

Uzbudljivi susret u Šibeniku pred dvije tisuće gledatelja domaćin je bolje otvorio. Splitovci su bili podređena momčad, a zahvaljujući brojnim promašajima Antonija Jakoliša na poluvrijeme su umalo otišli netaknute mreže. Ali, u 43. minuti odličnim udarcem Darija Krište Šibenčani su stigli do zaslužene prednosti.

U nastavku su Crveni krenuli po pogodak za izjednačenje, a u jeku njihovih napada pobjegao im je u 81. minuti Željko Malčić u kontru i izborio jedanaesterac. Loptu je namjestio Dražen Jelić, ali Andrija Vuković obranio je njegov šut s 11 metara i udarac koji je uslijedio. Vrlo brzo je uslijedila kazna - Ante Ćapin je samo tri minute kasnije poravnao, poslije čega su se Šibenčani pomirili s remijem. Međutim, Split je nakon izjednačenja još jače nasrnuo, a nagrada je stigla u sudačkoj nadoknadi, kada je Blaževića matirao Bojan Golubović za pobjedu kojom je Split na drugom mjestu prestigao Hajduka.

Mini-derbi kola igrao se u Osijeku, gdje je šestoplasirani domaćin ugostio, do danas prvog pratitelja Dinama i Hajduka, zaprešićki Inter. Osječani su stigli do tri boda, a prema njima ih je usmjerio Interov igrač Stjepan Babić, koji je u 43. minuti zaradio crveni karton. Iako se Inter s čovjekom manje na terenu vrlo dobro nosio s Osječanima, nije uspio izdržati do kraja - u 73. minuti Igor Prijić probušio je Krševana Santinija za vrijednu pobjedu momčadi Vlade Bilića.

Varaždin ostao prikovan za dno, Santini podebljao konto golova

Lučko je do prve pobjede u prvoligaškom društvu stiglo protiv Karlovca. U 18. minuti Sunari je zabio Leopold Novak, a Karlovčani do kraja utakmice nisu uspjeli izjednačiti.

Prvi trobod tražio je danas i Varaždin, ali nisu izvukli niti remi protiv Cibalije. Dojučerašnji trener Varaždinaca Samir Toplak sa svojom novom ekipom stigao je u Varaždin i poveo već u petoj minuti preko Prgometa. Varaždinci su poslije toga sve karte bacili na napad, imali puno više šansi za gol, bilo je i spornih situacija u šesnaestercu gostiju, ali ostalo je 0:1.

Ivan Santini nastavio je svoju seriju golova u ovoj sezoni. Centarfort Zadra Zagrebu je gol vrijedan tri boda zabio iz jedanaesterca i stigao do brojke od osam pogodaka, čime je uvjerljivo najbolji na ljestvici strijelaca.

Pročitajte više