Varaždinci traže ostavke nakon poraza od Lučkog, igrači Šibenika i Karlovca štrajkali na Šubićevcu

CIBALIA je izvukla remi 1:1 na Kantridi protiv Rijeke u 13. kolu HNL-a. Ranije je Šibenik sa 4:1 pobijedio Karlovac u 13. kolu HNL-a. Slaven Belupo je sa 3:1 slavio u Zadru, a Lučko sa 2:0 u Varaždinu.

> Dinamo bez problema protiv Istre: Krstanović i Beqiraj proradili pred Ajax

> Osijek slavio u Maksimiru, Split došao do tri važna boda u Kranjčevićevoj

Nesvakidašnji događaj obilježio je utakmicu Šibenika i Karlovca na Šubićevcu. Igrači obje momčadi su nakon početka utakmice sjeli na travnjak i time izrazili nezadovoljstvo stanjem u svojim klubovima koji mesecima nisu isplatili plaće igračima.

U nastavku su se Šibenčani pokazali puno jači svladavši goste sa 4:1. Bačelić-Grgić je doveo domaće u vodstvo u 48. minuti utakmice, a u u 55. je s bijele točke povisio na 2:0 nakon što je Jakoliš srušen u kaznenom prostoru. Nakon još osam minuta igre uz dva gola upisao je i asistenciju, a strijelac za 3:0 je bio Fuštar. Novinić je iz penala u 66. minuti smanjio na 3:1, ali Vuk četiri minute kasnije zabija za konačnih 4:1.

100 dana bez pobjede Varaždin obilježio porazom od Lučkog

Nikada lošija situacija u Varaždinu, nikada lošiji rezultat, 100 dana bez pobjede u 16 utakmica sa dva neriješena susreta i 13 poraza najporazniji je epilog varaždinskog prvoligaša u povijesti nastupa u prvoj ligi.

Varaždinci su opet pokleknuli u derbiju začelja. Lučko je slavilo sa 2:0, a golove su postigli Rak i Fuček u 70., odnosno 77. minuti. Nakon susreta domaći navijači, bijesni zbog katastrofalnih rezultata i općenito stravičnog stanja kluba, zatražili ostavku predsjednika NK Varaždin Zlatka Horvata kao i članova Izvršnog odbora kako bi klub preuzeo netko sposobniji. Uz to, navijači su još jednom zatražili i povratak nekadašnjeg imena kluba "Varteks".

Rijeka i Cibalija su u večernjoj utakmici remizirali 1:1. Salčinović je doveo domaće u vodstvo u 41. minuti, a Prgomet je gostima donio bod u 71. minuti utakmice.

Slaven Belupo je sa 3:1 slavio u Zadru. Leon Benko zabio je za vodstvo već u 1. minuti utakmice, a Antonio Mršić prekrasnim je pogotkom izjednačio u 44. minuti. Prije pauze Bušić je uspio vratiti vodstvo, a u 86. minuti je Milardović na asistenciju Benka zabio za konačnih 3:1.

Pročitajte više