U Koprivnici pogodak koji nije vidio ni strijelac?!

U PRVIM utakmicama osmog kola HNL-a Zagreb i RIjeka odigrali su 1:1, a istim rezultatom završila je utakmica između Slavena i Lučkoga. Inter je slavio protiv Rijeke 1:0.

Šibenik je u Kranjčevićevoj stigao do prvoga boda u gostima ove sezone. Poveli su gosti u 10. minuti, nakon ubacivanja s desne strane zabio je Malčić. Strijelac za Šibenik deset minuta kasnije skrivio je jedanasterac kojega je Šovšić "panenkom" pretvorio u 1:1.


Zagreb je nakon toga krenuo po novi pogodak, pokušavali su Celišćak i Šovšić, no bezuspješno. Pjesnici su i u drugom dijelu bili bolja momčad, prilike su imali Jurendić i Štiglec, no Blažević je bio siguran na vratima.

Gosti su šokirali Slaven već u trećoj minuti. Nikola Rak je tukao, lopta se odbila od grede i vratila skoro dva metra u polje, no pomoćni sudac je pokazao da je prešla crtu. I sam strijelac ostao je iznenađen. Sudac Marin Vidulin nakon dojave svog drugog pomoćnika Mladena Rajka priznao je pogodak.U 28. minuti Benko je bio u vrlo sličnoj prilici, i on je pogodio okvir, no suci ovaj put nisu priznali pogodak.

Slaven je imao inicijativu i tražio pogodak izjednačenja, no Lučko se uspješno branio. U 63. minuti domaćini su još jednom pogodili vratnicu. Pritisak im se isplatio sedam minuta kasnije kada Benko izjednačuje na 1:1.

Slaven je do kraja utakmice pokušavao doći do pogotka koji bio značio, no Lučko se obranulo i stiglo do drugoga boda ove sezone.

Inter je slavio protiv Rijeke i privremeno zasjeo na drugo mjesto HNL-a. Najvažniji trenutak dogodio se u 15. minuti kada je Abilaliaj iskoristio grešku riječke obrane i matirao Lisjaka za 1:0.

Nakon toga se igra primirila do nastavka i 52. minute kada je Vukman dobro prošao i tukao, ali je Santini obranio. Riječani su do kraja pokušavali opasniji zaprijetiti, ali je obrana Intera vrlo dobro reagirala i očistila sve prijetnje.

Inter je ovom pobjedom uzeo 16. bod i stao iza leđa Dinamu. Iza njega su Hajduk i Osijek koji imaju po 14, ali i utakmicu manje koju će odraditi sutra.

Pročitajte više