PREMIERSHIP

LIVERPOOL - BURNLEY 4:2 Redsi ne odustaju od borbe za titulu

Foto: EPA

SAMO bod dijeli Liverpool od vodećeg Manchester Cityja u vrhu premierligaške tablice.

To je stanje nakon što je Liverpool nedjeljni program 30. kola Premiershipa otvorio pobjedom protiv Burnleyja - 4:2.

Jurgen Klopp i njegova momčad sada mogu mirnije čekati uzvrat osmine finala Lige prvaka koji u srijedu igraju protiv Bayerna u Münchenu.

Liverpool - Burnley Live Score

 

Burnleyjev gol iz kornera

Početak utakmice na Anfieldu donio je mnoštvo problema za domaći sastav i njihove navijače. Ashley Westwood izveo je ubačaj iz kuta i izravno pogodio suprotne rašlje brazilskog vratara. No kasnijom snimkom utvrđeno je da je Alisson bio očigledno pod prekršajem nekoliko gostujućih igrača, ali unatoč tome pogodak je priznat.

Alisson je zbog prigovora čak i dobio žuti karton.

Maneov i Firminov show

S tim na umu Liverpool je morao dalje, ali već do odmora preokrenuli su rezultat u svoju korist. Prvo je Roberto Firmino iskoristio loše reakcije vratara i obrane gostiju i zatresao praznu mrežu na asistenciju Salaha.

Za veliko slavlje na Anfieldu i prvo vodstvo Liverpoola pogodio je Sadio Mane. Do 67. minute bilo je neizvjesno, a onda je gostujući vratar Tom Heaton ispucao loptu ravno u Salaha. Egipćanin je primirio loptu i krenuo prema golu ali mu je branič Burnleyja u posljednji trenutak izbio loptu iz nogu. Srećom po domaće, ona se odbila samo do Firmina koji je pogodio drugi put na ovom susretu.

U prvoj minuti sudačke nadoknade Burnley se vratio. Borbeni Gudmundsson je smanjio na 3:2, ali je sekunde prije kraja sve dileme oko pobjednika riješio Sadio Mane zaobišavši vratara i poentiravši za konačnih 4:2 u trećoj minuti sučevog dodatka.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više