Liverpool i Inter traže bodove spasa

Fiorentina će domaćom pobjedom protiv mađarskog Debrecena biti nadomak knockout fazi Lige prvaka, pogotovo ukoliko Lyon na domaćem terenu svlada Liverpool, što je za očekivati, uzevši u obzir rezultat ova dva ista kluba na Anfieldu. Fiorentina ima šest bodova iz tri utakmici. a jedini poraz doživjela je od Lyona na Gerlandu i to sa minimalnih 1:0.

Francuski prvak igra sjajno u Ligi prvaka, a posljednji trijumf na Anfieldu samo je rezultat toga. Lyon će sve učiniti kako bi večeras osvojio tri boda i uvijek opasni Liverpool izbacio iz svih kombinacija za drugi krug. Engleski klub je u jako teškoj situaciji, kako u Ligi prvaka, tako i u prvenstvu i svaka sljedeća utakmica, utakmica je odluke za Rafu Beniteza. Liverpool nakon tri utakmice ima mizerna tri boda na kontu, a pobijedio je samo mađarski Debrecen na Anfieldu i to sa minimalnih 1:0.

Rubin je u prošlom kolu napravio nesvakidašnje iznenađenje i pobijedio Katalonce na njihovom terenu. Ne podcjenjujući kvalitetu ruske momčad, Barcelona je veliki favoriti u ovoj utakmici, pogotovo sada kada su igrači Pepa Guardiole željni osvete. Rubin bi s druge strane remijem napravio veliki korak ka drugom krugu, posebno zato što ni Inter ni Dinamo Kijev ne briljiraju.

I kijevski Dinamo napravio je veliko iznenađenje u prošlom kolu, remiziravši sa pulenima Josea Mourinha 2:2 u Milanu. Ukoliko taj rezultat potvrde i večeras naći će se u dobroj situaciji pred posljednja dva kola. S druge strane Inter je pod velikim pritiskom i ukoliko večeras ne pobijedi u Kijevu za njega je Liga prvaka završena. Na takvo što u Milanu ni ne pomišljaju, zato će nesumnjivo sve učiniti kako bi večeras slavili.

Jimenezova momčad odlično gura u Europi, a do sada je u tri utakmice upisala maksimalan broj bodova. Prvo mjesto gotovo da je osigurala, međutim nema namjeru posustati, pogotovo kada se zna da je protivnik Stuttgart u lošoj formi i da u Europi pokazuje vrlo blijedo lice. Ipak, i bod je veliki plijen za goste, jer konkurenti za drugo mjesto rumunjska Unirea i Rangersi također ne briljiraju.

Rangersi su u teškom nokautu. Kod kuće su izgubili dvije utakmice za redom u Ligi prvaka rezultatom 4:1, a tako će teško dalje nastaviti svoj europski put. Ipak, još su tri kola do kraja i sve je moguće, međutim ovo je povijesna prilika za rumunjsku momčad Dana Petrescua, koja domaćom pobjedom može doći nadomak plasmana u knockout fazu Lige prvaka.

AZ se muči kako u Europi, tako i u domaćem prvenstvu i vjerojatno neće ponoviti prošlosezonski uspjeh. U tri utakmice osvojili su samo dva boda, a danas ih čeka jaki Arsenal, koji u Europi igra vrlo dobro i trenutno je prvoplasirana momčad skupine. Sve osim pobjede momčadi našeg Eduarda da Silve bilo bi iznenađenje.

Olympiakos je u komodnoj situaciji sa šest bodova iz tri utakmice pa mu na današnjem gostovanju u Belgiji treba samo bod da bi se sasvim približio nastavku natjecanja u Ligi prvaka. S druge strane Belgijanci su na dnu skupine i igra im samo pobjeda ukoliko se žele uključiti u utrku za knockout fazu.

Pročitajte više