Liverpool pobjedio Everton u borbi za Rieru i povećao španjolsku koloniju na Anfieldu

LIJEVOKRILNI 26-godišnjak Albert Riera novo je pojačanje Liverpoola. Riera na Anfield dolazi iz Espanyola za 12.5 milijuna eura.

Španjolski veznjak je karijeru započeo u Mallorci 2000. godine, a 2003. potpisao je za Boredaux. U Espanyol dolazi 2005. godine, a drugi dio sezone 05/06 odigrao je u Engleskoj - na posudbi u Manchester Cityju.

Povratkom u Espanyol bio je jedan od najboljih igrača u pohodu manje slavnog kluba iz Barcelone do finala Kupa Uefa u sezoni 2006/07, a te i prošle godine je odlično igrao i u Primeri.

Za njegovo dovođenje bili su zainteresirani europski velikani poput Barcelone, Real Madrida, Milana, Evertona i Arsenala, ali najkvalitetniju ponudu dao je Liverpool i to tako što je u završnom licitiranju pobjedio ljute gradske rivale.

Nakon Torresa, Alonsa, Reine i Arbeloe, Riera je peti Španjolac u Liverpoolovoj momčadi, a osim trenera Rafe Beniteza, još su i pet članova njegovog stožera Španjolci.

Debi u novom dresu Riera bi mogao imati već u nedjelju kada Liverpool u trećem kolu Premiershipa gostuje kod Aston Ville.

A.K.
Foto: AFP

 

Pročitajte više