Liverpool se oprostio s dvojicom igrača. Odlaze besplatno

Foto: Profimedia

LIVERPOOL je potvrdio odlaske stopera Joela Matipa (32) i veznjaka Thiaga Alcantare (33). Obojica napuštaju klub besplatno, odnosno kao slobodni igrači jer im istječu ugovori. Podsjetimo, engleskog velikana na kraju sezone napušta i legendarni trener Jürgen Klopp, što znači da će sastav kroz par mjeseci izgledati znatno drugačije nego proteklih, slavnih godina.

Matip je kamerunski branič koji je 2016. stigao u Liverpool iz Schalkea kao slobodan igrač. Imao je puno problema s ozljedama te je dosad u osam godina sakupio 201 nastup i s Liverpoolom osvojio sedam trofeja. Ima 27 nastupa i jedan gol za reprezentaciju Kameruna, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na osam milijuna eura.

Alcantara je karijeru započeo u Barceloni. Bayern ga je 2013. doveo za 25 milijuna eura, da bi 2020. za 22 milijuna eura stigao u Liverpool. Poput Matipa, i ovog su Španjolca mučile ozljede, pa je tako ove sezone odradio samo jedan nastup, dok ih ukupno u crvenom dresu ima 98, uz tri titule. U dresu Španjolske ima 46 nastupa i dva pogotka. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na deset milijuna eura.

Pročitajte više