Superliga

Liverpoolov dokapetan: Nadam se da nema ništa od Superlige

Foto: AP Photo/Bernat Armangue/Guliver

JAMES MILNER, dokapetan Liverpoola, jedan je od prvih nogometaša klubova uključenih u Superligu koji su se usprotivili tom natjecanju.

"Ne sviđa mi se ta ideja", rekao je 35-godišnji Milner nakon remija Liverpoola s Leedsom u Premierligi.

"Nadam se da se Superliga neće dogoditi. Ne volim je vjerojatno zbog istih razloga o kojma su svi ostali pričali kroz cijeli dan. Očito je ovo bilo vrlo teško za nas, mogu samo zamisliti što se sve o tome govori i vjerojatno se slažem s većinom."

Ranije jučer je stvaranje Superlige prokomentirao i Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola.

"Prvi put sam o tome nešto čuo jučer. Pripremao sam momčad za tešku utakmicu. Dobili smo neke informacije, najviše iz novina. Teško je to. Ljudi nisu sretni s time i ja to mogu shvatiti. Ne mogu više o tome reći jer nisam, kao ni moji igrači, bio uključen u proces. Nismo o tome ništa znali. Vidjet ćemo kako će se ovo razviti."

Liverpoolovi navijači su protiv Superlige. Poručili su da će maknuti transparente podrške s tribine na kojoj se okupljaju, a više ih se jučer i okupilo pred Anfieldom gdje su krenuli protestirati protiv odluke o osnivanju novog natjecanja. Među transparentima koji su se isticali nalazio se i onaj koji na crnoj podlozi bijelim slovima pokapa klub, navodeći da je postojao od datuma osnutka 1892. do ove godine, odnosno ove odluke.

Pročitajte više