Ljubi ne paše nizozemska trava

IVAN LJUBIČIĆ nije se dugo zadržao u nizozemskom Hertogenboschu. Nakon što je u 1. kolu ATP turnira koji se igra na travnatoj podlozi bio slobodan, u drugom je izgubio od Alejandra Falle.

Kolumbijac je nakon jednog sata i 40 minuta igre bio bolji sa 6:2, 7:6(6) i tako ekspresno ispratio prvog nositelja i osvajača ovog turnira prije tri godine.

Ljubičić nije igrao od poraza od Thomaza Belluccija u 3. kolu Roland Garrosa gdje je obnovio ozljedu rebrenog mišića. U Hertogenboschu (nagradni fond 450.000 eura) je prvi put ove godine zaigrao na travi, no u Wimbledon, koji počinje sljedeći tjedan, doći će s iskustvom samo jednog meča na spomenutoj podlozi.

Falla još od Australian Opena nije spojio dvije pobjede, no u Nizozemskoj u dva meča, protiv Florenta Serre i Ljubičića, nije ispustio ni set. U dvoboju protiv 15. tenisača svijeta do prvog je breaka došao već u trećem gemu, a sve je ponovio i u petom i brzo došao do prvoga seta.

U drugom se ipak vodila puno veća borba, a Ljubičić je u osmom gemu napokon oduzeo servis suparniku. No, Falla mu je odmah uzvratio i set se odlučivao u izjednačenom tie-breaku. Prvu meč-loptu kolumbijskog tenisača, 65. na svijetu, Ljubičić je “poništio” asom, no drugu, na servis Falle, više nije uspio spasiti.

Zanimljivo je da je Falla zaključio meč bez ijednog asa, što nije baš čest slučaj na travnatoj podlozi. Ljubičić je pak ispalio 12 neobranjivih servisa, a iskoristio jednu od osam prilika za break. Dvije je više, iz istog broja šansi, realizirao njegov suparnik.

Bio je to treći međusobni sudar ove dvojice tenisača i druga pobjeda Falle.

ATP Hertogenbosch, 2. kolo:

Falla – Ljubičić (1) 6:2, 7:6(6)

Pročitajte više