ROLAND GARROS

Ljubičić ima zanimljivu ideju: Nije dovoljno napraviti Nadalov kip

Foto: EPA

RAFAEL NADAL u nedjelju je osvojio svoj 22. Grand Slam naslov i 14. titulu pobjednika Roland Garrosa. Oba rezultata su rekordna ostvarenja u tenisu. Brojem osvojenih Grand Slam titula Nadalu su najbliži Roger Federer i Novak Đoković koji ih imaju po 20 svaki, a prema titulama u Parizu nitko mu nije niti blizu. Max Decugis je početkom prošlog stoljeća trijumfirao osam puta među amaterima, Björn Borg šest puta u Open eri. Sve to hvali i Ivan Ljubičić.

Nekoć treći tenisač svijeta i polufinalist Roland Garrosa iz 2006. oglasio se na Twitteru nakon Nadalovog novog trijumfa. Sad u ulozi trenera već dulje vrijeme ozlijeđenog Rogera Federera, Ljubičić se itekako divi ostvarenjima sjajnog ljevorukog Španjolca pa piše:

"Mnogi nisu niti igrali 14 puta na Roland Garrosu. On ga je osvojio 14 puta. Ne postoje riječi kojima bi se to ostvarenje moglo opisati. Mislim da dobri stari Philippe ne bi imao ništa protiv da se njegov teren preimenuje u Rafael Nadal - kip nije dovoljan", poručio je Ljubičić putem Twittera.

Teren koji nosi ime po Philippeu Chartieru, nekadašnjem francuskom tenisaču, potom predsjedniku Francuskog teniskog saveza i Međunarodnog teniskog saveza, izgrađen je 1928. Godinu nakon njegove smrti, 2001., preimenovan je u teren s njegovim imenom.

Pročitajte više