Ljubičić nakon poraza: Jako sam zadovoljan, na pogreške ne obraćam pažnju

IVAN LJUBIČIĆ nije bio nezadovoljan nakon što se poslije poraza od Gaela Monfilsa nije uspio plasirati u četvrtfinale Roland Garrosa. Ljubičić nakon što je odigrao pet setova s Davidenkom ipak nije mogao protiv fizički vrlo spremnog Francuza.

"Nisam razočaran, super sam zadovoljan. Četvrto kolo treći put u karijeri i nadam se da ću nastaviti ovako dalje " rekao nam je Ljubičić za Index.

Monfils je inzistirao na dugim izmjenama, mrtvim loptama, pa zatim mijenjao ritam. Je li umor od meca sa Davidenkom prouzrokovao onih 47 grešaka?

"Da sam dobio prvi set možda bi i drugačije završilo, ovako nisam imao šanse jer je Monfils bio prečvrst. Na pogreške i njihov broj ne obraćam pažnju jer u analizi više pozornosti pridajem tehničkoj izvedbi. Monfils je igrač koji stalno daje šansu, on je igrač koji ti daje kratke lopte s kojima nešto moraš napraviti. I naravno, kada forsiraš, radiš i greške. Danas mi je nedostajalo svježine, a i uvjeti na tom terenu gdje je bilo i kišice su više odgovarali defenzivcu kakav je Monfils.

Zemlja je iz nas, uskoro dolazi travnata podloga?

"Halle, Nizozemska (brani naslov i podosta bodova) i Wimbledon. Moram biti iskren i reći da dosta očekujem od trave. Prošle sam godine malo više pozornosti posvetio toj podlozi i nije bilo loše, vidjet ćemo što će donijeti ova sezona. Ako zdravlje bude u redu,  onda će biti i energije."

Gael Monfils je na kraju meča imao snage i za pobjednički ples. Fizičkom spremom je dominirao u ovom meču što je bilo i presudno na kraju jer je uvijek bio za makar jedan korak brži na lopti.

"Fizički sam se sjajno osjećao. Bio sam vrlo fokusiran i to mi je donijelo pobjedu", rekao je Francuz za Index.

 Monfils će za meč u polufinalu igrati sa Davidom Ferrerom koji je dobio Radeka Stepaneka u 5 setova nakon sto je gubio 2:1.

Foto: AFP

Pročitajte više