Ljubičić prošao Murraya

IVAN LJUBIČIĆ pobijedio je u svom prvom nastupu na Zagreb Indoorsu škotskog tenisača Andy Murraya rezultatom 4:6, 6:2, 6:3.

Iako je Ljubičić dobro ušao u meč, mladi Škot došao je do prvog "breaka" u devetom gemu, te mirno priveo prvi set kraju.

Murray je bio bolji i početkom drugog seta, oduzevši prvi servis najboljem hrvatskom tenisaču. Da stvar bude još gora, Ljubu su boljela leđa pa je morao potražiti pomoć fizioterapeuta.

Tada je Ljubičić shvatio da je "vrag odnio šalu" i napravio "re-break" na sljedećem servisu Murraya. 

Novi Ljubin "break" uslijedio je u devetom gemu drugog seta, a nakon toga naš najbolji tenisač više nije dao nikakve šanse mladoj nadi britanskog tenisa.

"Breaknuo" je Murraya u osmom gemu trećeg seta, te mirno servirao za meč i pobjedu.

U drugom kolu Ljubičića čeka Danac Kenneth Carlsen.

Tijek susreta:

18-godišnji Škot nedavno je "uzburkao duhove" kada je na terenu nakon susreta s Dancem Kennethom Carlsenom u Aucklandu kazao kako su "obojica igrali poput žena u prvom setu", što je izazvalo burne povike negodovanja iz publike.

Ljubičić i Murray do sada nisu igrali, a Andya je na nedavnoodržanom turniru u Auckladndu porazio Mario Ančić rezultatom 6:3, 7:6.

Murray je zatražio pozivnicu za nastup na Zagreb Indoorsu, a ždrijeb mu nije bio naklonjen - dobio je prvog nositelja i petog igrača svijeta.

Prvi set (Murray)

Susret je otvorio Ivan Ljubičić svojim servisom. Odlično je krenuo, trebala mu je svega minuta da osvoji gem.

Za 2:1 u prvom setu Ljubičić je odservirao as. Podloga na Zagreb Indoorsu je vrlo brza, a Ivan ju je nahvalio kazavši da je "jedna od najboljih na svijetu".

Nakon 14. minuta igre kod 3:2 oba igrača su međusobno "ispitivala snage", jer ovo im je prvi susret.  U prvih pet gemova niti jedan nije došao u priliku za break.

Andy Murray je kod 40:30 na svoj servis spriječio Ljubičićeve napore da dođe do izjednačenja. Preciznom dijagonalom prisilio ga je na pogrešku.

Sljedeći gem Ljubo je otvorio četvrtim as servisom, te uz dva Škotova poena osvojio gem za 4:3.

Ljubičić je u sedmom gemu došao do izjednačenja, no Murray je uspio obraniti svoj servis.

(break Murray) Škot je kod 4:4 na Ljubičićev servis imao prvu break loptu kod 30:40. Nakon dugog poena, Ljubičić je pogodio mrežu.

(set Murray) U sljedećem gemu Murray je servirao za set. Uz podršku publike Ljubičić je došao do 30:30, a Murray ostvario priliku za set loptu. Nakon 35. minuta Andy je osvojio prvi set.

U prvom setu Ljubičić nije došao u priliku osvojiti Murarayev servis. Ljubičić je imao čak 13 neprisiljenih pogrešaka, sedam više od škotskog tenisača.

Murray je imao jednu priliku za break, koji je je uspješno iskoristio. Oba igrača u prvom setu osvojila su 28 poena.

Drugi set (Ljubičić)

(break Murray) Ljubičić je prvi servirao u drugom setu. Murray je kod 30:40 imao novu break loptu, te je ponovo iskoristio.

(break Ljubičić) Ljubo je povratio servis već u sljedećem gemu, napravivši re-break. Došao je do 30:40 te iskoristio prvu break loptu na Zagreb Indoorsu.

Kod 1:1 na Ivanov servis Murray je došao do 40:30, a zatim i do treće break lopte nakon Ljubičićeve pogreške. Ljubo je odoljevao Murrayevim pokušajima da mu oduzme servis, te spasio ukupno četiri break lopte.

Murray je lako došao do 2:2, a u sljedećem gemu Ljubičić nije dopustio Murrayu da osvoji poen.

(break Ljubičić) Kod 3:2 Ljubičić je na Škotov servis došao do 40:30 i imao break loptu. Murray je napravio pogrešku, a Ljubičić ostvario prednost.

Kod 4:2 Ljubičić je servirao za peti gem drugog seta, Murray je došao do izjednačenja, ali ne i do prilike za break.

(set, break Ljubičić) Do tri break/set lopte Ljubičić je došao na Murrayev servis. Drugu je iskoristio i osvoji svoj prvi set, u pojedinačnoj konkurenciji, na Zagreb Indoorsu.

Treći set (Ljubičić)

Do prve break lopte je Murray došao u prvom gemu trećeg seta pri rezultatu 30:40. Ljubičić je izjednačio rezultat te osvojio prvi gem.

Ljubičić i Murray osvajao svaki svoj servis, a kod 3:3 Ljubičić je lako osvojio četvrti set.

(break Ljubičić) Kod 4:3 Ljubičić je na Murrayev servis imao 15:30, te nakon što je osvojio novi poen imao dvije break lopte. Prvu je iskoristio.

Kod 5:3 u trećem setu Ljubičić je servirao za meč, te uspješno zaključio svoj prvi nastup na Zagreb Indoorsu.

Srđan Hebar
Screenshotovi:

Foto: Dragan Predojević

Pročitajte više