Ljubičić u četvrtfinalu Cincinnatija

NAŠ PRVI reket Ivan Ljubičić plasirao se u četvrtfinale ATP teniskog turnira u Cinncinnatiju pobijedivši u dvoboju trećeg kola Slovaka Dominika Hrbatya 7:5, 6:4. 

Nije to bila nezaboravna predstava ali dovoljno solidno odigrano, da se vrate dugovi Hrbatyju za posljednja dva poraza. Svjetski br. 3 i četvrti nositelj turnira započeo je meč kao što smo navikli vidjeti. Siguran servis nije ostavljao nimalo prostora Hrbatyju - do 7. gema.

Tada je postotak prvog servisa Ljubičića dramatično pao i nakon 30 -0 Ljubo se odjednom suočio sa dvije break lopte. No, prije toga na 30-30 linijski sudac na je na Ljubinoj osnovnoj crti vido Hrbatyjevu loptu u autu. Slovački tenisač je tražio provjeru i bio je u pravu, lopta na crti.

No Ljubo je opet došao do gem lopte ali prvi servis i dalje nije radio.

Hrvatski tenisač je uspio spasiti dvije break lopte, ali treću ne. Hrbaty je u narednom servis gemu čvrsto držao početni udarac i došao na 5-3.
Ljubičić nije paničio iako je izgubio prvi poen na svoj servis, nekako je došao na 4-5 i posljednje prilike da vrati breake u prvom setu. Sa dva super reterna natjerao je Hrbatya u defanzivu, zatim je slovački igrač još dva puta odigrao neodlučno i Ljubo nije propustio priliku.

Slijedeći servis game je dobio uvjerljivo i onda u pauzi kod vodstva od 6-5 zatražio pomoć masera. Desna ruka, bol u mišiću - to je bilo objašnjenje za slabiji postotak Ljubinog servisa u onom 7. gemu…

Nakon pauze od tri minute Ljubo se vratio na teren kao nov. Odmah je napao Hrbatyjev servis, odgurao ga od osnovne crte. Pod pritiskom Slovak je napravio i dvije prilično grube greške i Ljubo nije propustio priliku.

U drugom setu Ljubičić je i dalje igrao staloženo i sigurno, uvjeren u ispravnost taktike kojom je umarao Hrbatyja, lijevo desno otvarajući teren.

Već u dugom gemu break 2-0, no već u sljedećem je Hrbaty imao šanse no bio je i suviše neodlučan, nositelj br. 4 je sačuvao servis 3-0. No kod 5-3 kada je hrvatski tenisač servirao za meč. Hrbatiy je zaigrao nešto agresivnije, odlučnije. Ljubin prvi servis je ponovo oslabio i na breake lopti nakon 31. izmjene Hrbaty je bio jači. No, već u slijedećoj igri Hrbaty je opet pukao. Definitivno. Na servis Slovaka Ljubo je odmah pokazao zube, agresivno i odlučno.…

Pripomogao je i Hrbaty, pogreškama.

U četvrtfinalu Ljubičić će odmjeriti snage s pobjednikom dvoboja između Robreda i Serre.

M.J.

Pročitajte više