Ljubo: Protiv Lopeza je ispalo kao da uopće nisam igrao

UOČI početka US Opena, posljednjeg grand slam turnira sezone, najviše smo očekivali od našeg najboljeg tenisača Ivana Ljubičića, koji je ove godine igrao u četvrtfinalu Australian Opena te u polufinalu Roland Garrosa.

Očekivali smo da će Ljubičić preskočiti Španjolca Feliciana Lopeza, kojeg je ove godine pobijedio na dva grand slam turnira (Australian Openu te u Wimbledonu).

No, ovaj je puta sve otišlo na stranu Lopeza, koji je slavio sa 6-3, 6-3, 6-3, nakon samo sat i 41 minute igre. Ljubičić je loše vraćao Lopezove servise, pa u cijelome meču nije imao niti jednu break loptu, a na protivnikov servis osvojio je samo 12 poena.

"Čim sam vidio ždrijeb bilo mi je jasno da ću imati težak posao. Iako sam Lopeza dva puta dobio ove godine na grand slam turnirama (Australian Open i Wimbledon), oba su puta to bili mečevi u kojima su odlučivale nijanse, a posebice u Wimbledonu", izjavio je Ljubičić nakon poraza.

"Teško mi je objasniti što se dogodilo. Da imam objašnjenje, vjerojatno bi se to vidjelo u meču, jer bi tada poduzeo nešto. Ovako je ispalo kao da uopće nisam igrao. Možda to nije bio moj dan, tko zna", kazao je Ljubo i dodao: "Nisam imao niti jednu priliku za break jer je Lopez odlično servirao, a da stvar bude gora lakoćom je vraćao moje servise".

Index.hr/Hina

Pročitajte više