Ljubo: Spreman sam na sve i nije mi bitno protiv koga ću igrati

NAKON prolaska u treće kolo Australian Opena najbolji hrvatski tenisač Ivan Ljubičić dao je intervju koji je objavljen na službenim stranicama prvog Grand Slama sezone.

Prvo pitanje odnosilo se na meč drugog kola Australian Opena u kojem je Ljubo bio bolji od Nijemca Philippa Kohlschreibera. Ljubičić je kazao kako su prvi set i prva polovica drugog seta bili vrlo teški, no zatim ga je krenulo i nije bilo nikakvih problema.

"Imao sam problema s drugim servisom. Loptica jako odskače, pa mi je trebalo nekoliko servisa da pronađem način kako da najbolje serviram drugi servis. Nakon toga mislim da sam igrao vrlo dobro. Nije lako igrati na centralnom terenu prvi put i pod pritiskom jer sam morao pobijediti. Drago mi je što sam uspio pobijediti u tri seta." - započeo je Ljubo.

"Na početku drugog seta imao sam problema sa stopalom. Na oba stopala imao sam žuljeve, pa sam morao staviti flastere. No, to nije bio nikakav problem. " - rekao je naš prvi reket.

Govoreći o prošloj godini Ljubo je kazao kako je bio u odličnoj formi na samom početku sezone, no u jednom trenutku došlo je do ozljede. Trebalo mu je dugo vremen da otkrije o čemu se radi, no kada je napokon otkrio nastavio je s dobrim igrama.

Spreman je bio već za US Open, no tek nakon US Opena počeo je igrati onako kako treba. Nada se kako mu se ništa slično neće dogoditi ove godine, te dodaje kako igra dosta dobro, te nema razloga da se to prekine. Kaže i da je pun samopouzdanja.

"Napredak koji sam postigao u igri mogu zahvaliti i samopouzdanju i fizičkoj spremi. Moram biti fizički spreman kako bih dobro igrao meč za mečom. I u prošlosti sam pobjeđivao u bitnim mečevima, ali nikad zapravo nisam bio fizički spreman za pobjede u nekoliko važnih uzastopnih mečeva. Kad je samopouzdanje na visokoj razini tada je potrebna fizička sprema, kako bi tijelo moglo pratiti ritam. Ako nisi fizički spreman, samopouzdanje ne znači ništa" - objasnio je Ljubičić.

Ljubičić je na kraju intervjua kazao kako mu nije bitno tko će mu biti sljedeći protivnik, jer je ove godine čvrsto odlučio da će doći do četvrtog kola Australian Opena.

A.H.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.