Ljubojeviću jedini san zaigrati u Engleskoj

"NADA godine 2003." napadač Osijeka Goran Ljubojević priznaje da je njegov jedni san zaigrati u Engleskoj, dok ga talijanski nogomet zbog grubosti nimalo ne privlači.

Ljubojević, koji je prije nekoliko dana primio Večernjakovo priznanje nada godine 2003., razmišlja o odlasku u inozemstvo nakon što mu u lipnju 2004. isteče prvi profesionalni ugovor s Osijekom.

Napadač iz Gradskog vrta priznaje da je osobno dogovorio transfer s Ajaxom i Monacom, koji su ga bespogovorno htjeli, no sve je propalo na relaciji klub - menadžer. Dodaje da je njegov odlazak moguć u siječnju, ali da je vjerojatnije da će odraditi potpisani ugovor s Osijekom do ljeta, pa tek onda otići u inozemstvo.

Ljubojevića fascinira nogometni stil i ozračje Engleza, zanimljive su mu francuska i španjolska liga, dok ga zbog grubosti ne privlači talijanski nogomet.

Mladi Osječanin u razgovoru za "Večernji list" otkriva da je imao težak put sazrijevanja koji nikad ne bih prošao da nije bilo roditeljske potpore.

Ljubojević kaže da su na njega najveći utjecaj imali treneri Tomislav Priegl i Martin Novoselac, dok su mu nogometni uzori napadači Ševčenko i Henry.

Pročitajte više