Lloris nahvalio Subašića i Hrvatsku: "Morat ćemo odigrati savršeno za pobjedu"

Foto: EPA

U TRENUCIMA dok francuska javnost već slavi osvajanje svjetskog naslova, kapetan Tricolora Hugo Lloris smiruje strasti i poručuje kako tek slijedi najteži korak.

"Mi smo u svom mjehuru od sapunice, premda smo vidjeli snimke iz domovine. Međutim, još nismo završili posao. Ispred nas je kvalitetan suparnik koji zaslužuje sve pohvale. Hrvatska je pokazala nevjerojatne fizičke i mentalne vrijednosti. Morat ćemo igrati sjajno, ako želimo pobijediti", kazao je vratar francuske vrste i Tottenhama.

Lloris je naglasio kako Hrvatska ima sjajne individualce i jak momčadski duh što je pokazala igrajući tri produžetka.

"Hrvatska cijeli turnir pokazuje svoje vrijednosti, do finala se probila nakon tri produžetka. Imaju jak momčadski duh, poštujemo ih i morat ćemo igrati savršeno."

Priznao je kako nije nervozan uoči sutrašnjeg finala, ali i da većina momčadi nije svjesna što je napravila.

"Mirni smo i hladnokrvni, kao da nismo svjesni što smo napravili. Dobro smo, fizički i psihički spremni i ispred nas je utakmica naših karijera."

Za Llorisa je ovo treće svjetsko prvenstvo, a na zadnja dva Tricolori se nisu proslavili. U Južnoj Africi 2010. su ispali u grupi, a prije četiri godine u Brazilu u četvrtfinalu.

"Prolazimo najljepše trenutke karijere, trebamo uživati u svakom trenutku jer ovo je poslastica", dodao je.

Lloris je uz vratara belgijske reprezentacije Thibauta Courtoisa i našeg Danijela Subašića glavni kandidat za nagradu za najboljeg vratara prvenstva.

"Subašić je sjajan vratar, cijeli turnir je na visokoj razini. Moramo se koncentrirati i biti pravi bez obzira na to igrali 90 ili 120 minuta."

Lloris se osvrnuo i na poraz od Portugala u finalu EP-a prije dvije godine.

"Bilo je teško probaviti poraz, ali nogomet je takav. Sada nam se ukazala druga prilika, moramo je ugrabiti. Mnogo se promijenilo od tada", kazao je dodavši: "Neće se ponoviti EP, ovoga puta nema euforije, smireni smo i znamo što nas čeka. Slijedi nam zadnja utakmica na turniru, moramo biti kolektivno snažni, do sada smo svaki izazov nadišli, a sutra će biti još veći izazov. Slijedi nam posebna utakmica i sve što je okružuje je posebno", zaključio je Lloris.

Pogledajte presicu: Modrić i Dalić najavili okršaj za naslov prvaka svijeta Pogledajte trening hrvatske reprezentacije dan uoči finala SP-a

Trening Francuske reprezentacije

Pročitajte više