Loew igračima dopustio da povedu žene na pripreme

NJEMAČKI izbornik Joachim Loew rekao je kako je sretan što su konačno počele pripreme za Euro i da može trenirati s većinom njegovih izabranih igrača.

Loewu, koji je bio pomoćnik Juergena Klinsmanna kad je Njemačka 2006. godine igrala u polufinalu Svjetskog prvenstva, nedostaje samo kapetan reprezentacije Michael Ballack, koji sutra sa Chelseajem igra finale Lige prvaka te branič Real Madrida, Christoph Metzelder, čiji je klub na turneji u Saudijskoj Arabiji.

Izbornik reprezentacije je svojim igračima dopustio da povedu supruge i djevojke na pripreme u Mallorcu, jer Loew smatra da su mnogi reprezentativci imali prebukiran raspored cijelu sezonu pa nisu mogli viđati svoje bolje polovice. Igračima će se u hotelu pridružiti 17 "wangsa".

"Dolaskom supruga i djevojaka želimo stvoriti atmosferu u kojoj igračima ništa ne nedostaje. Tako ćemo biti bolje raspoloženi, a i kvalitetnije ćemo se spremiti za Euro", rekao je Loew.

Međutim, njemački izbornik je zabranio menadžerima dolazak u hotel gdje se nalaze igrači, a ukoliko nogometaši žele razgovarati sa svojim agentima, mogu se s njima naći izvan hotela i u svoje slobodno vrijeme.  Plan priprema predviđa treninge dva puta dnevno uz zajedničke obroke i relaksirajuće trenutke. Ujutro će igrači na doručku dobiti plan rada te treninga, a svaki nogometaš će dobiti poslovicu ili stih uz svoju sliku.

"Nadamo se učinkovitim pripremama koje će nam omogućiti da dobro startamo na Euru", zaključio je Loew.

M.Pa.
Foto: AFP

Pročitajte više