Loew: Turska mi je super

JOACHIM LOEW itekako je poznat turskoj javnosti jer je prije deset godina radio u Fenerbahčeu te ga vežnu lijepe uspomene za ovu zemlju.

"Ono što sam proživio tijekom rada u Fenerbahčeu i cijeli život u Turskoj za mene je neopisivo iskustvo. To morate osjetiti i bit će vam jasno zašto je neopisivo i neizbrisivo iz mog sjećanja", rekao je Loew.

U srijedu će Njemačka i Turska odigrati polufinale na Europskom prvenstvu, a statistika govori kako je Njemačka pobijedila 11 puta u 17 odigranih utakmica s Turskom. Na suprotnu stranu su otišle samo tri pobjede, no u posljednje vrijeme bolje rezultate ostvaruje Turska.

Pobijedili su dva puta u zadnje tri utakmice (u to vrijeme je već Loew bio asistent Klinsmannu  u "elfu"), a u zadnjem ogledu 2005. godine u Istanbulu Turska je pobijedila 2:1.

"Očekuje nas zasigurno neizvjesna utakmica, ponajprije zbog ogromnog entuzijazma kojeg u sebi nosi svaki turski nogometaš", rekao je Loew i ponovno se vratio u dane kada je radio u Turskoj.

"Dvije stvari sigurno neću zaboraviti. To je njihova strahovita strast koju imaju prema sportu i nogometu. Njihova povezanost s klubom ili reprezentacijom je neviđena. Druga stvar je strašna ljubaznost od njihovih ljudi i toplina kojom zrače. Zbog toga mislim kako će naše polufinale biti lijepa svečanost nogometa i ne želim uopće spominjati da se bojim nekih stvari na terenu ili na tribinama", završio je Loew. 

Totalsport/M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više