Lončarević: Protiv Heerenvena može se samo momčadskom igrom, a baš tu smo slabi

TRENER Dinama Ilija Lončarević u nezavidnoj je poziciji prije odlučujućeg susreta Lige UEFA-e s Heerenveenom, o kojem ovisi hoće li "plavi" dočekati proljeće u Europi.

Nizozemci, naime, slove za vrlo discipliniranu momčad u kojoj vlada snažan momčadski duh, a o kvaliteti Heerenveena govori i podatak da su u prošlom kolu Lige UEFA-e svladali favorizirani Stuttgart.

"Samo nas pobjeda drži na životu i bez obzira na naše stanje i formu, moramo dati sve od sebe. Očekujem maksimalnu borbenost svojih nogometaša, najvažniji će biti pristup, kojim bi trebalo razbiti ozbiljnost, organiziranost i taktičku discipliniranost gostiju." – izjavio je trener Dinama na press konferenciji održanoj u srijedu, pa dodao: "Sastavi poput Heerenveena mogu se "razmontirati" momčadskom igrom, međutim, baš u tome imamo najviše teškoća."

Heerenveenu, koji igra u formaciji 4-4-3, Lončarević će suprotstaviti momčad u kojoj neće biti kapetana Nike Kranjčara i ofenzivnog veznjaka Ivana Bošnjaka, čini se da se "maksimirski brk" nada da bi nove snage, među kojima se ističe Ante Tomić, trkačkim angažmanom mogle razbiti discipliniranu igru Nizozemaca.

"Za utakmicu trebam 14 igrača i od onoga koji uđe s klupe očekujem da oplemeni našu igru. Nadam se da ćemo u svakome pogledu biti profesionalni, jer je upravo amaterski pristup u nekim bitnim elementima igre uzrok naših loših igara." – istaknuo je Lončarević, pa dodao kako je vrijeme za "zaokret u glavama".

Trener nizozemske momčadi skromno najavljuje kako bi bio zadovoljan i s bodom: "Ja znam da je Dinamo u zadnje vrijeme u teškom stanju, čak je promijenio i trenera. Nama bi eventualna pobjeda garantirala proljeće u Europi."

Hoće li Dinamu uspjeti napraviti poduhvat protiv objektivno jačeg Heerenveena, saznat ćemo u četvrtak na maksimirskom stadionu. Utakmica počinje u 20:45h.

Pročitajte više