Sandra perković

Loš nastup Sandre Perković. Ovo joj se nije dogodilo devet godina

Foto: EPA

NAJBOLJA svjetska bacačica diska Sandra Perković osvojila je tek peto mjesto u prvom nastupu ove sezone na mitingu Dijamantne lige u Stockholmu, gdje je njezin najbolji rezultat bio 63,71 metar, a za dvostruko kubansko slavlje pobrinule su se pobjednica Denia Caballero i drugoplasirana Yaime Perez, koje je dijelio samo jedan centimetar.

Caballero je slavila s daljinom 65,10 m, dok je prošlogodišnja osvajačica Dijamantne lige Yaime Perez bacila 65,09 m. Sandra je prošli put bez postolja ostala prije čak devet godina. Također, bio joj je ovo najkraći hitac od rujna 2014. godine.

I dok analizira što je pošlo po krivu na prvom nastupu Dijamantne lige, Sandra može biti zadovoljna time što je osvojila primarni cilj - ispunila je normu za SP u Dohi i OI u Tokiju.

U hladnim i kišovitim uvjetima na Olimpijskom stadionu u švedskoj prijestolnici Sandra Perković je imala samo dva ispravna hica. U trećoj seriji je bacila 63,46 m, da bi u posljednjem hicu dobacila do 63,71 m, što joj nije donijelo nikakav napredak jer je i Kineskinja Bin Feng u šestoj seriji ostvarila svoj najbolji rezultat (63,87 m) te osvojila četvrto mjesto. Treća je bila Kineskinja Yang Chen koja je sa 64,25 m ostvarila svoj najbolji ovosezonski rezultat.

Za 29-godišnju bivšu svjetsku prvakinju Deniju Caballero ovo je prva pobjeda na mitinzima Dijamantne lige.

Diskašice će sljedeće natjecanje u Dijamantnoj ligi imati 16. lipnja u Rabatu, a bodove za plasman na finale u Bruxellesu (6. rujna) skupljat će još i na mitinzima u Birminghamu (18. kolovoza) i Parizu (24. kolovoza).

Pročitajte više