Lov na Brazil i treće mjesto: Osmina finala donosi Argentinu ili Srbiju!

HRVATSKA će danas u 20.30 sati u Istanbulu odigrati i posljednju utakmicu u skupini na Svjetskom prvenstvu. Protivnik je Brazil, a upravo će ovaj ogled odlučiti i o konačnim pozicijama uoči play offa. Obje reprezentacije već su osigurale plasman u daljnji dio natjecanja i samo je pitanje s kojom će se reprezentacijom križati u osmini finala.

Vrankovićevi su izabranici do sada ubilježili dvije pobjede i dva poraza. Očekivano su svladali Tunis (jučer) i Iran, a poraženi su od SAD-a i Slovenije. Apsolutno isti score imaju i Brazilci koji također imaju 2:2 i pobjede, odnosno poraze, protiv istih protvnika. Pobjednik današnjeg dvoboja zasjest će tako na treće, a gubitnik na četvrto mjesto skupine B, pošto je Slovenija već osigurala drugu poziciju.

Protiv Brazila se može slovenskim receptom

O Brazilu se malo što može napisati što se već ranije nije reklo u analizama koje su prethodile početku Prvenstva. Radi se o vrlo kvalitetnoj reprezentaciji za koju igra nekoliko NBA igrača, dok ostatak rostera čine sjajni euroligaški košarkaši. Sigurno je da će nam najviše muke stvarati Marcelo Machado i Thiago Splitter, predvodnici i glavni motori ove južnoameričke momčadi.

Koliko vrijede pokazali su u ogledu protiv Amerikanaca kada su gotovo čitavu utakmicu vodili, a na koncu imali i loptu za pobjedu, odnosno produžetke. Ipak, u jučerašnjem ogledu sa Slovenijom vidjeli smo i njihovo drugo lice - ono malo manje kvalitetno. Raspucani Slovenci kontrolirali su susret od prve pa sve do tridesete minute i izledalo je da će to biti laka dvoznamenkasta pobjeda za naše svjeverne susjede. Ipak, Brazilci se bude u posljednjoj četvrtini i velikom serijom gotovo preokreću utakmicu. Slovenija je na koncu slavila u gustoj završnici i dokazala da bi i Hrvatska istim receptom mogla do pobjede.

Na Srbe ili Argentince

Vranković će na raspolaganju imati sve igrače osim ozlijeđenog Luke Žorića koji gotovo sigurno neće na parket. S druge strane, za Brazil neće nastupiti i dalje ozlijeđeni Varejao.

Ukoliko Hrvatska uspije pobijediti Brazil, Vrankovićevi će izabranici u osmini finala ići na drugoplasiranu momčad skupine A. Ukoliko izgubimo, play off će nam donijeti pobjednika te skupine. O konačnom redosljedu odlučuje večerašnji dvoboj Srbije i Argentine (dvije prvoplasirane momčadi) koji počinje u 18 sati.

Pročitajte više