LOVREN ENGLEZIMA OTKRIO NAJTEŽI PERIOD KARIJERE "I mi nogometaši smo ljudi, svi imamo probleme"

Foto: Getty Images/Guliver Image

DEJAN Lovren je od tipa koji je na početku sezone kiksao iz utakmice u utakmicu postao igrač na kojeg Jürgen Klopp može računati u bilo kojem trenutku.

U životu je svašta prošao. Od bijega od rata, preko ljubavnih problema, prijetnji smrću i suđenja Mamiću, do provale u vlastiti dom u Liverpoolu dok je igrao utakmicu u studenom. To zadnje posebno teško je proživio.

"Moja žena i dvoje djece bili su u kući u tom trenutku. Zaista se trudim da imam što tiši život i da se o meni previše ne piše, ali ne možeš ništa kad se pojave neki ljudi koji ti žele nauditi ili ti nešto ukrasti. Navijači samo gledaju nogomet i ne zanima ih i ne mogu znati što se događa u našim privatnim životima. I mi smo samo ljudi, i mi imamo probleme kao i svi drugi. Stvarno mi nije bilo lako, ali mislim da sam se dobro nosio s tim ružnim stvarima. Imao sam sreću da su oko mene bili jako dobri ljudi. Prijatelji, trener, suigrači i, naravno, brojni navijači koji su me podržali", otkrio je Lovren na press konferenciji uoči sutrašnjeg derbija na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda.

Iako nije standardan član Liverpoolove obrane i stalno se mijenja s Joelom Matipom u stoperskom paru s Virgilom van Dijkom, hrvatski reprezentativac je u dobroj formi. No na početku sezone nije dobro izgledao.

"Ne znam postoji li ijedan igrač na svijetu koji ne griješi. A osobito branič i to u momčadi kao što je Liverpool koja igra ovakav nogomet", komentirao je Lovren.

Kloppova momčad u Manchesteru nije slavila od 2014. godine, a danas je u neusporedivo boljoj formi od Uniteda.

"Njima bi možda i bod iz te utakmice bio dobar, ali nama ne bi. Mi uvijek igramo na pobjedu i tako će biti i sutra. Oni ne izgledaju dobro, igraju ružno, ali ružno i pobjeđuju. Mourinho ima neke svoje planove, ali mi se njima ne zamaramo. Gledamo samo našu igru i vjerujem u pobjedu", zaključio je hrvatski reprezentativac.

Pročitajte više