hrvatski nogometaši

Lovren: Klopp mi je u poruci napisao da mu nedostajem. Nisam mu odgovorio

Foto: EPA-EFE

DEJAN LOVREN je u kolovozu prošle godine nakon šest sezona otišao iz Liverpoola u Zenit za 12 milijuna eura.

Hrvatski reprezentativac za Liverpool je upisao 185 nastupa, ali zadnje dvije godine nije bio u prvom planu. Jürgen Klopp ga je uvijek hvalio, ali navijači su smatrali da nije dovoljno dobar i likovali su kad je otišao u Rusiju.

U međuvremenu je Liverpool upao u ogromne probleme s ozljedama braniča. Čitavu sezonu igrat će bez Virgila van Dijka i Joea Gomeza, a Joel Matip često ima problema s ozljedama. Klopp u zimskom prijelaznom roku razmišlja o dovođenju novog stopera, a Lovren bi mu u ovim trenucima odlično došao budući da su na zadnjoj utakmici protiv Uniteda stopere igrali veznjaci Fabinho i Jordan Henderson.

I dok se Liverpool muči sa stoperima, Lovren uživa u Rusiji. Nezamjenjiv je član prve Zenitove momčadi. Nedavno je dao iznimno velik intervju za klupsku stranicu u kojem je govorio o Liverpoolu, Zenitu, koronavirusu i potresu u Hrvatskoj.

Klopp mu se javio porukom

"Uopće mi nije žao što sam otišao iz Liverpoola. Pred kraj nisam tamo bio sretan jer nisam igrao. Jurgen Klopp to dobro zna, a jednom mi je u poruci napisao da mu nedostajem. Nisam mu ništa odgovorio. Siguran sam da ja nedostajem njima više nego što oni nedostaju meni. U Liverpoolu sam puno toga naučio i drukčije sam počeo shvaćati nogomet, ali ta faza je iza mene i uopće o njoj ne razmišljam", rekao je Lovren.

Vrlo brzo nakon što je došao u Zenit postao je kapetan prve momčadi.

"Iskreno, nisam to očekivao. Mislio sam da bih mogao postati kapetan kroz dvije, tri godine. Ja sam vođa po prirodi, sa i bez kapetanske trake. Volim komunicirati i znam se izraziti prema suigračima. Osim toga, uvijek ginem na terenu i mislim da su to kvalitete koje bi svaki kapetan trebao imati", rekao je Lovren.

Hrvatski stoper napravio je prekrasnu gestu kad je obiteljima koje su u razornom potresu na području Siska ostale bez krova nad glavom. Lovren im je velikodušno ustupio svoj hotel u Novalji na Pagu.

Konobario u svojem hotelu

"Nikad u životu nisam iskusio nešto slično tom potresu. Bilo je strašno. Osjetio sam da moram ostati u Hrvatskoj i nekako pomoći tako da sam imao neobičan godišnji odmor. Bio sam dugo u Hrvatskoj, odmorio sam se, ali sam i uspio pomoći. U mojem hotelu smo smjestili četiri obitelji, a ja sam radio kao čistač i konobar. Jedna obitelj je već uspjela naći novi smještaj, a ove tri ostat će kod mene dok se ne snađu", rekao je Lovren.

Kad je izbila pandemija koronavirusa, Lovren se našao u središtu pažnje nakon što je podržao teoretičare zavjere, a Billu Gatesu poručio da je "igra gotova" i da "ljudi nisu slijepi". Nekoliko puta izrazio je i sumnju u cjepivo protiv koronavirusa.

"Nikad nisam rekao da virus ne postoji. Pričao sam o slobodi izbora i slobodi govora. Mislim da nitko ne bi smio odlučivati u ime drugih ljudi. Ne mislim da je cjepivo opasno, ali mislim da se nikoga ne bi trebalo siliti da se cijepi. Ako se želite cijepiti, molim vas da to učinite. Ako ne želite, prihvatite potencijalno opasne posljedice", rekao je Lovren kojega je klupski novinar pitao bi li se cijepio.

"Nemam ništa protiv toga. Ako je to način na koji se možemo zaštiti od koronavirusa, onda to trebamo učiniti. Ako bih mogao birati, odabrao bih rusko cjepivo jer smatram da je Rusija nepravedno prikazana potpuno krivo u očima Zapada", kaže nogometaš.

Pročitajte više