Nijemci: Zar je Bjelica bespomoćan?

Foto: EPA

UNION BERLIN, momčad koju s klupe vodi Nenad Bjelica, ima još 360 minuta bundesligaškog nogometa. Ishodi utakmica protiv Borussije Mönchengladbach, Bochuma, Kölna i Freiburga pokazat će je li hrvatski trener uspio zadržati berlinsku momčad u najvišem razredu njemačkog nogometa.

Bjeličina momčad pred završnicu sezone nalazi se na 14. mjestu ljestvice od 18 klubova. Iako to mjesto na kraju sezone osigurava ostanak u Bundesligi, što je i cilj kluba, činjenica je da je Union Berlin tek dva boda udaljen od pozicije za razigravanje za ostanak u najjačoj njemačkoj ligi, odnosno tek sedam od zone ispadanja iz nje.

Luta li Bjelica?

Bild piše da Bjelica traži način da probudi svoju momčad i da je u tom procesu počeo mijenjati pristup. Na trenutke ono što njegova momčadi radi opisuje kao sramoćenje (kao na treningu u srijedu), ponekad krivnju preuzima na sebe (kao nakon 1:5 protiv Bayerna), a katkad i diže paniku. Primjerice, poslije Augsburga kad je govorio da se radi o borbi za egzistenciju i naglašavao da onaj tko to ne shvaća nema što raditi u klubu.

Kroz tekst se provlači pitanje: "Zar je Bjelica bespomoćan?"

Takva promjena u pristupu, navodi Bild, pokazuje da Bjelica luta tražeći pristup kojim bi došao do svojih igrača. U tekstu se navodi da se nakon posljednjih igara postavlja pitanje jesu li svi igrači Uniona shvatili da se bore za ostanak te da je utakmica protiv Mönchengladbacha ključna. "Na Bjelici je da pronađe pravi način kojim će se obratiti igračima kako se situacija za momčad i samog Bjelicu ne bi dodatno pogoršala", zaključuje se.

Pročitajte više