Engleski mediji: Gvardiol je imao sreće. Kovačić je majstor i ključan za igru Cityja

Foto: Profimedia

HRVATSKI reprezentativci Joško Gvardiol i Mateo Kovačić odigrali su svih 90 minuta za Manchester City u gostujućoj pobjedi 4:0 protiv Brighton and Hove Albiona u zaostalom susretu 29. kola engleskog prvenstva. Obojica su imali zapažene uloge, ističu engleski mediji.

Junaci susreta bili su dvostruki strijelac Phil Foden i Kevin De Bruyne, koji je sjajno zabio za uvodno vodstvo Cityja na utakmici. Posljednji gol na utakmici postigao je Julian Alvarez, za četvrtu uzastopnu gostujuću pobjedu Cityja s barem četiri postignuta gola.

"Napreduje iz utakmice u utakmicu i sve je bolji u odlukama kada ići prema naprijed, a kada se koncentrirati na obranu. Pomogao je Fodenu i Alvarezu čitajući njihove kretnje i pravovremeno reagiravši", navodi o Gvardiolu Manchester Evening News, koji njegovu igru vrednuje ocjenom 6. Istu je dobio i Kovačić, za kojeg se navodi da je bio dobar u razbijanju linije i pomoći De Bruyneu i Fodenu.

Pohvale za Kovačića

Nogometni portal Goal za Gvardiola piše da, "kao i većina u zadnjoj liniji, nije imao puno posla". Dodaje se da je dobro reagirao kad je trebalo i da je "imao sreće što nakon njegovog starta nije dosuđen jedanaesterac na Joau Pedru". Ocijenjen je sa 7/10. Ocjenu više, 8/10, dobio je Kovačić uz opis: "Sve je samopouzdaniji i sve zapaženiji u utakmicama. Djeluje kao da mu je ugodno u veznom redu Cityja."

Sedmicu je Gvardiol dobio i od Daily Maila, koji također spominje da je imao sreće zbog nedosuđenog penala, a sedmica je pripala i Kovačiću. "Njegova igra često prođe nezapaženo, ali to je možda zato što svoju ulogu odrađuje s jednostavnošću i lakoćom. On je majstor, ključan veznjak za obrazac Cityjeve igre", navodi se.

Pročitajte više