Talijani: Postoji ozbiljna opasnost od revolucije u Napoliju

Foto: EPA

NAPOLI je prošle sezone osvojio Serie A. Bila je to treća titula talijanskog prvaka i prva nakon 1990. godine. Međutim, napuljski klub ove je sezone daleko od tog rezultata jer se nalazi na osmom mjestu s 49 bodova, daleko iza novog prvaka Intera, koji ima 86 bodova, te mu u zadnjih pet kola predstoji borba za ulazak u europska natjecanja.

SportItalia piše da je Napoli ove sezone doživio "ogromno razočaranje", zbog kojeg momčadi na ljeto "slijedi revolucija". Klupski predsjednik Aurelio De Laurentiis poručio je da nijedan igrač nije nedodirljiv, što znači da bi svi mogli biti prodani. 

"Postoji ozbiljna opasnost od revolucije"

"Postoji ozbiljna opasnost od revolucije koja bi mogla uključivati čak i ključne igrače koji su osvojili Scudetto, a to su, primjerice, Giovanni Di Lorenzo (30) i Frank Anguissa (28)", piše SportItalia.

Di Lorenzo je desni bočni reprezentativac Italije i kapetan Napolija, s kojim ima ugovor do ljeta 2028. godine. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 18 milijuna eura. U Napoliju je od 2019., a ranije u karijeri nastupao je za Cuneo, Calabriju, Materu i Empoli.

Anguissa je kamerunski središnji vezni igrač, čiji ugovor vrijedi do 2025., ali postoji mogućnost produljenja na još dvije sezone. Uz Napoli, igrao je u Marseilleu, Fulhamu i Villarrealu. Prema Transfermarktu, procijenjen je na 30 milijuna eura.

Osimhen je najveća zvijezda Napolija

SportItalia ističe i glavnu zvijezdu Napolija Victora Osimhena (25). Nigerijskog napadača u posljednjim se prijelaznim rokovima povezivalo s klubovima poput PSG-a i Bayerna, a De Laurentiis je više puta rekao da će za njega tražiti više od 100 milijuna eura. Ima ugovor do ljeta 2026., Transfermarkt ga procjenjuje na 110 milijuna eura, a igrao je i za Wolfsburg, Charleroi i Lille.

Pročitajte više