LOVREN I LIVERPOOL U ČETVRTFINALU Petica Redsa i hat-trick Manea u Portu

Foto: Getty Images / Guliver Images

PRAVI potop doživio je Porto na svom Dragau u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Liverpool je razbio Portugalce s 5:0 i praktično se i prije uzvrata plasirao u četvrtfinale natjecanja. Dejan Lovren, koji je odigrao fantastičnu utakmicu i zatvorio sve puteve do vratara Lorisa Kariusa, i društvo priredili su pravi show i završili posao.
 
Momčad Jurgena Kloppa riskirala je samo na startu dvoboja, a Porto stvorio najbolju priliku u 10. minuti preko Otavija, koji je sjajno prošao i opalio s 12-13 metara, a siguran gol spriječila je obrana londonske ekipe i blokirala njegov udarac, a lopta završila malo preko grede. 
 

 
To je bilo sve od sastava Sergija Conceicaoa, nakon čega je uslijedio potop u četiri minute. Wijnaldum je u 25. bio uporan, a nakon što mu se lopta sretno vratila od igrača Porta, dodao je na lijevoj strani za Sadia Manea, koji je šutirao na drugu vratnicu te provukao loptu ispod vratara Josea Sa za veliko vodstvo.
 
Domaćin je bio u šoku, ali je ubrzo stigao novi. James Milner je u 29. minuti prekrasno šutirao s lijeve strane i pogodio desnu vratnicu, ali se lopta odbila do Salaha, koji se sjajno snašao, prošao vratara i zabio za 2:0.
 
Bio je to njegov 30. gol, čime je postao prvi igrač engleske momčadi nakon Luisa Suareza (31 gol u sezoni 2013/14) koji je u jednoj sezoni zabio toliko golova. 
Do kraja prvog poluvremena Redsi su se inteligentno povukli i čekali priliku iz kontranapada, što su i dočekali u drugom dijelu.
 
U 53. minuti Salah je odlično asistirao za Firmina poslije kontre, njegov udarac obranio vratar Jose Sa, ali se lopta ponovno odbila, ovog puta do Manea, koji je s desne strane zabio za 3:0 i potpisao drugi gol na susretu.
 
Nakon trećeg gola Liverpool je nastavio s uspješnom taktikom te opet čekao bezidejnog domaćina na pogrešku, a takva se dogodila u 70. minuti. Wijnaldum je osvojio loptu na sredini terena i asistirao za Milnera na lijevoj strani, a on dao povratnu loptu u srce šesnaesterca za natrčalog Roberta Firmina, što je Brazilac rutinski iskoristio i poslao loptu u donji lijevi kut.
 
Točku na i u 85. minuti stavio je igrač utakmice Mane, koji je s 20 metara zakucao loptu u mrežu, potpisao hat-trick u jednoj od svojih najboljih utakmica u karijeri. 
Bio je to prvi poraz Zmajeva na domaćem terenu nakon 15 vezanih utakmica zaredom, a gosti nakon one sedmice Spartaku u posljednjem kolu grupne faze ovom peticom potvrdili su briljantnu formu u elitnom natjecanju. 
 

#PORLIV Tweets

Pročitajte više