Lovren: Očito je moralo biti ovako

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DEJAN LOVREN komentirao je pobjedu Hrvatske nad Japanom nakon penala u osmini finala Svjetskog prvenstva. "Užasno teška utakmica. Nisu bez veze Japanci pobijedili Španjolsku i Njemačku. Svaka im čast. Znali smo da će biti teško. Opet smo gubili, ali to nam nije poremetilo samopouzdanje. Ponosan sam", rekao je Lovren za HRT.

Daizen Maeda doveo je Japan u vodstvo u 44., a Ivan Perišić je izjednačio u 56. minuti. Do kraja regularnog dijela ni tijekom produžetaka nije bilo novih pogodaka te se krenulo s penalima, u kojima je Dominik Livaković obranio tri penala. Marko Livaja jedini je promašio kod Hrvatske.

"Moralo je očito biti tako. Kao što sam rekao, jaki smo i u produžecima. Svi momci koji su ušli danas ostavili su srce na terenu. Nadam se da ćemo skratiti ovaj put bez produžetaka, tko god da dođe. Trebamo uživati svi u ovom trenutku. Lijepo je pobijediti.

Idemo dalje, imamo samopouzdanja. Moramo svakoga respektirati, kao što smo Japance, tako ćemo i svakog idućeg protivnika. Bit će teško", dodao je Lovren. Hrvatska će u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru igrati protiv Brazila.

Pročitajte više