Lovren je protiv Tottenhama odigrao savršenu utakmicu

Foto: Guliver Image/Getty Images

DEJAN LOVREN je nakon očajne prve sezone u Liverpoolu, u kojoj nikako nije opravdao cijenu od 20 milijuna funti i titulu najskupljeg braniča u povijesti Redsa, te lošeg ulaska u aktualnu sezonu i gubitka mjesta u momčadi, procvjetao pod novim trenerom Jurgenom Kloppom.

Potvrdu njegovog preporoda pod njemačkim stručnjakom vidjeli smo i u derbiju 32. kola Premier League, u kojem su Liverpool i Tottenham na Anfieldu igrali 1:1 i gdje je Lovren bio najbolji igrač domaćih nakon sjajnog Coutinha.
 
Uostalom, evo egzaktnih pokazatelja njegovog učinka protiv Spursa, drugoplasirane momčadi na tablici: Imao je savršenu, 100-postotnu uspješnost u duelima na zemlji, kao i u zračnim dvobojima. Sedam puta je očistio loptu ispred protivnika, pet puta blokirao je njihov udarac, a zabilježio je i jedno presretanje.

Ono što brojke ne pokazuju, a još je važnije, Lovrenova je jednako izvrsno odigrana uloga korektora groznog Mamadoua Sakha, njegovog partnera u obrani. Francuz je bio nesiguran, loše se postavljao, čitao igru, gubio duele, dakle igrao kao Lovren prošle i početkom ove sezone, ali novi, daleko poboljšani Lovren protiv Tottenhama je svojom sjajnom predstavom spriječio da Liverpool potopi užasna suigračeva tako što je ispravljao njegove velike greške. 
 
Istina, prilikom izjednačujućeg gola gostiju Kane je odlično okrenuo Lovrena nakon čega je zabio, ali to je više bio primjer sjajnog poentiranja nego loše odigrane obrane.
 
Lovren je tako, osim što je postao novi miljenik navijača Leicestera, dobio satisfakciju nakon turbulentnih događaja tijekom boravka s reprezentacijom, kada ga je "izbornik" Čačić optužio da ruši atmosferu u momčadi, pa je meč s Mađarskom proveo na klupi.
 
Ali, na onu Liverpoolovu neće se tako skoro vratiit, jer njegovu igru protiv jednog od dva kandidata za prvaka Engleske, ovako su ocijenili navijači Redsa:
 

Pročitajte više