HRVATSKA KOŠARKA

Lovro Gnjidić nakon raspada Cibone predstavljen u novom klubu

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

CIBONINA šampionska momčad nastavlja se osipati. Mladi reprezentativni razigravač Lovro Gnjidić nakon završetka sezone je, kao i većina momčadi, raskinuo ugovor zbog neisplaćenih plaća i dogovorio se s Cedevitom Olimpijom. Sada je transfer postao i služben.

"Na poziciji organizatora igre prije sezone 2022./23. pojačali smo se mladim i talentiranim Lovrom Gnjidićem. Lovro, dobrodošao u Ljubljanu", objavio je slovenski klub na društvenim mrežama. Ugovor traje dvije godine, odnosno do isteka sezone 2023./24.

"Sretan sam što sam stigao u Cedevitu Olimpiju. Dolazak u ozbiljan klub koji se natječe i u Eurokupu definitivno je velik korak za mene", rekao je Gnjidić, što ne zvuči nimalo pohvalno za njegov bivši klub, ali i razumljivo s obzirom na to da se još ne zna hoće li taj klub iduće sezone uopće postojati.

Cibona ga tijekom sezone nije željela prodati Mornaru, sad ga je izgubila bez odštete

Trener Cedevite Olimpije je Jurica Golemac, koji je uz Slavena Rimca vodio Cibonu kada je 2014. senzacionalno osvojila ABA ligu. "Znam da se s njim dobro radi, a moj cilj je da tijekom sezone što više napredujem i da momčad završi sezonu sa što boljim rezultatima", dodao je 21-godišnji Gnjidić.

Cedevita Olimpija je tako nastavila sastavljati momčad od mladih talenata iz regije, a Cibona je bez jednog od svojih najvećih dragulja ostala bez odštete, koju je tijekom sezone uporno odbijala u pregovorima s Mornarom iz Bara koji je želio kupiti mladog beka.

Pročitajte više