Lovro Šćrbec: Zagreb ima najbolju ideju u HNL-u

ČETVRTOPLASIRANA momčad druge HNL tri kola prije kraja je NK Rudeš koji je pobjedom protiv MV Croatije 3:1 u prošlom kolu produljio niz neporaženosti na deset utakmica.

> Novi početak: Braća Pripuz mogla bi uvesti Rudeš u prvu ligu


Nakon nekoliko kola bez učinka ponovo se u strijelce upisao mladi napadač Lovro Šćrbec koji je jedan od najboljih igrača zagrebačke momčadi ove sezone. Zabio je jedanaest golova i za vodećim strijelcem Druge HNL Hrvojem Tokićem (MV Croatia) zaostaje dva gola.


O Lovri Šćrbecu riječi hvale ima i njegov trener Mate Prskalo kada smo ga pitali koga bi izdvojio kao najboljeg igrača Rudeša: "Važan je kolektiv. Ako igramo kao momčad, kolektiv će uvijek izbaciti najbolje pojedince. Lovro je jedan od takvih igrača, ovaj put je kolektiv izbacio njega".

"Transfer u Portugal bila je velika greška"

Šćrbec je, kao i njegov brat Filip, nogometnu školu prošao u Dinamu, ali je kasnije prešao u Zagreb, a onda u portugalski Nacional. Danas, kaže 21-godišnjak, ne bi ponovio isti put.

"Uh! Odlazak u Portugal bila je velika greška. Tamo nisam dobio priliku. Rekli su mi da se najprije dokažem u juniorima, bio sam najbolji strijelac lige, ali ništa... Bio sam premlad za inozemstvo", ispričao nam je Šćrbec koji je kao mladi igrač bio i u Milanovom kampu, ali zbog problema s dobivanjem vize, nije mogao ostati.

Odbačeni kapetan reprezentacije: "Grnja mi je rekao da je karta iz Portugala preskupa"

Šrbec je od najranijih tinejdžerskih dana slovio za veliki potencijal, pa ne čudi što je za mlađe kategorije reprezentacije skupio 24 utakmice i zabio 5 golova. Sve je promijenio Portugal.

"Otišao sam u Nacional kao kapetan reprezentacije, a onda me nazvao izbornik Grnja i rekao da mu je žao, ali da je karta iz Portugala preskupa. I na tome je ostalo...", prisjetio se Šćrbec.

Kruno Lovrek vidio je u njemu veliki potencijal

Iako tamo nije dobio pravu priliku, pun je pohvala na rad s mladima u NK Zagreb. Potvrda za to stigla je i prije nekoliko dana kada su "Pjesnici" potpisali ugovor o suradnji s milanskim Interom.


"Zagreb ima najbolje uvjete i najbolju ideju u Hrvatskoj. Ali HNL nije ništa u usporedbi s Portugalom. Strašno je kakve oni igrače mogu privući. Tamo vladaju vrhunski uvjeti, imaju odlične skaute, nalaze mlade igrače koje kasnije uspiju prodati za milijune".

"Brat i ja smo Zagrepčani, navijam za Dinamo i tamo smo prošli školu. Odlučio sam otići jer su mi u Zagrebu obećali nešto što kasnije nisu ispunili. Nisam dobio puno prilika, većinom sam sjedio na klupi. Tek sam u Rudešu zapravo prvi put iskusio seniorski nogomet", rekao je Lovro kojeg je svojevremeno hvalio i Krunoslav Lovrek dok su dijelili svlačionicu u Kranjčevićevoj. S obzirom na talent i golove, sljedeće sezone nećemo ga gledati u drugoj ligi...

"Na ljeto odlazim, imam ponude u HNL-u, ali i iz inozemstva", kazao nam je Šćrbec, ali nije otkrio o kojim se opcijama radi. Najveća želja mu je, kaže, zaigrati u Romi uz Francesca Tottija.

Pročitajte više